Grmljavina iznad Dalasa, Peđa 8

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Maj.2011, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmljavina iznad Dalasa, Peđa 8

Grmljavina se čula iznad Dalasa, Oklahoma je uzvratila udarac u finalu plej-ofa Zapadne konferencije. Tander je slavio u Teksasu 106:100, izjednačio skor (1-1).
Meveriksi su gosti u sledeće dve utakmice, rival je stekao prednost domaćeg terena.
Predrag Stojaković je ubacio osam poena (1-1, 5-2), uz skok, ukradenu loptu i rampu za 19 minuta. Peđa je brojao do pet u prvom poluvremenu, zatim je postigao trojku u finišu trećeg perioda (72:73).
Naš as je pokušao u dramatičnoj završnici, 10 sekundi pre kraja, da smanji prednost rivala, ali promašio je dalekometni hitac (100:104). Zatim je Tabo Sefološa, startni bek Oklahome, sa linije penala postavio konačan rezultat.
Rezervisti su pokrenuli Grmljavinu ka trijumfu (odnos poena aduta sa klupe 50-29). Džejms Harden je nanizao 23 poena, Erik Mejnor 13, Dekvan Kuk osam, a Nik Kolison je obavio dobar posao u pokrivanju Dirka Novickog, zvezde Teksašana.
Pomenuti kvartet je dobio pomoć od Kevina Durena u završnoj deonici. Trener Skot Bruks se hrabro odlučio za ovu postavu i nije pogrešio.
- Dobro smo krenuli u četvrtom periodu, a kormilar je shvatio na vreme da nije potrebno da se vrate svi starteri – objašnjava Duren, lider Tandera koji se zaustavio na koti 24.
Zatim je Kej-Di nastavio:
- Sa nestrpljenjem čekamo povratak kući. Biće zabavno i uzbudljivo.
Harden je u završnici trećeg perioda pogodio trojku uz faul, potom je realizovao dodatno bacanje za prednost 77:76. Dok je trajala pauza do početka poslednjeg perioda Bruks se obratio rezervistima samo sa kratkom rečenicom:
- Sačuvajte prednost!
Harden je otvorio poslednju četvrtinu novom trojkom, dodao je još sedam poena, najzaslužniji je za najveću prednost 102:92, nešto više od tri minuta pre kraja.
Prekinuta je serija od sedam trijumfa Mevsa u plej-ofu, doživeli su prvi poraz kod kuće (6-1).
- Nismo igrali dobro u odbrani. Učinak od 100 poena trebalo bi da bude dovoljan za uspeh u plej-ofu. Rezervisti protivnika su napravili pritisak, nismo pronašli odgovor – izjavio je Rik Karlajl, trener Dalasa.
Novicki je brojao do 48 u prvoj utakmici, do poslednje deonice drugog meča postigao je samo 13 poena (nije se upisao u strelce u trećem periodu), zatim 16. Nemački as je u finišu prekinuo niz realizovanih bacanja (ubacio 39), promašio je jedan od tri šuta sa linije penala (100:104), 37 sekundi pre kraja.
Dobre partije kod domaćina pružili su i Tajson Čendler 15 poena, 13 skokova, Džejson Kid 14, sedam asistencija, Džej-Džej Barea 11 (dve trojke u završnoj deonici).
Rezultat finale plej-ofa Zapada:
(3) Dalas - (4) Oklahoma Siti 100:106, skor u seriji 1-1

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.