Grizman kažnjavao greške Marseja - Atletiku Liga Evrope

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizman kažnjavao greške Marseja - Atletiku Liga Evrope

Fudbaleri Atletiko Madrida novi su osvajači Lige Evrope, pošto su u finalu slavili nad Marsejom rezultatom 3:0.

Madridski tim je do pobede na prepunom stadionu "Park Olimpik Lion" vodio Francuz Antoan Grizman, golovima u 21. i 49. minutu, a trijumf je potvrdio Gabi u 89.

Jorgandžije su tako stigle do trećeg trofeja u drugom po kvalitetu fudbalskom takmičenju u Evropi (prethodna dva osvajale 2010. i 2012) i time se izjednačile na drugoj poziciji sa Interom, Juventusom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Liverpulom. Sevilja je i dalje neprikosnovena sa pet titula.

Sa druge strane, Marsej je poražen i u trećem finalu ovog takmičenja (u finalu tadašnjeg UEFA Kupa je igrao 1999. i 2004) i tako ostao sa dva evropska trofeja - Kupom šampiona iz 1993. godine i Intertoto Kupom iz 2005.

Duel u Lionu, u kojem je Atletiko bio bez suspendovanog trenera Dijega Simeonea, bolje je otvorio francuski predstavnik i već u uvodnim minutima propustio fenomenalnu priliku - Paje je uposlio Žermena, a ovaj iz neposredne blizine šutirao pored gola. U nastavku je Atletiko uveo meč u svoj ritam, organizvano se branio i povremenim visokim presingom osujećivao napade Marseja u ranoj fazi.

Upravo je iz takve situacije i došao do vođstva. Posle presinga na zadnju liniju, golman Mandanda je poslao pas u sredinu ka Anžisi, mladi Francuz je pogrešio u prijemu, što je iskoristio Gabi da uposli Grizmana, a sjajnom napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu.

Nova nevolja za ekipu Rudija Garsije usledila je posle desetak minuta, kad je najbolji igrač tima Dimitri Paje zbog povrede morao da napusti teren. Već tada se mogao naslutiti konačan ishod, tempo igre Marseja u potpunosti opao.

I drugi gol madridskog kluba viđen je posle izgubljene lopte Marseja. Jorgandžije su bile borbernije na sredini terena, brzim napadom došle u završnu fazu, gde je Koke uposlio francuskog napadača, a ovaj rutinski "bocnuo" Mandandu.

U nastavku su Madriđani kontrolisali igru, ne dozvoljavajući Marseju da konkretnije zapreti Oblaku. Garsija je uvođenjem N'Žija i Mitroglua pokušao da razmrda ekipu i to mu je donekle pošlo za rukom. Njegov tim je u poslednjih dvadesetak minuta igre zaigrao konkretnije, a najbolju šansu propustio je Mitroglu, koji je posle udarca glavom pogodio stativu. Ispostavilo se da je to bilo sve od francuskog tima, pošto je do kraja viđen još jedan gol u njihovoj mreži.

Sjajnu akciju Atletka preko Dijega Koste i Kokea krunisao je Gabi preciznim udarcem po zemlji sa desetak metara i time otklonio sve dileme oko pobednika!

Sastavi:

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Sar, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Anžisa, Sanson - Tovan, Paje, Okampos - Žermen

Atletiko (4-4-2): Oblak - Vrasljko, Himenes, Godin, Lukas Ernandes - Korea, Gabi, Saul, Koke - Grizman, Kosta

Tok meča iz Liona pratite uživo uz Sport Klub.

Who will have the biggest impact on the #UELfinal?

Griezmann or Payet? pic.twitter.com/p80NJ6Dtme

Francuski tim je krenuo konkretnije i već u četvrtom minutu imao sjajnu šansu - Paje je sjajno uposlio Žermena, ali je iskusni napadač iz izgledne situacije šutirao pored gola.

I u nastavku utakmice, tim Rudija Garsije je imao inicijativu, ali to nije uspevao da konkretnije pripreti Janu Oblaku. Atletiko se, očekivano, brani organizovano i šansu vreba iz kontra-napada.

Goool! Atletiko vodi od 21. minuta golom Antoana Grizmana. Francuz je iskoristio grešku veziste Marseja Anžise, dobio loptu od Gabija i neometan sa petnaestak metara savladao Mandandu.

Veliki udarac za Marsej u 32. minutu. Sjajni plejmejker je morao da napusti teren zbog povrede, a koliko mu je to teško palo govore i suze koje su bile vidljive pri njegovom izlasku iz igre. Umesto njega u igru je ušao Maksim Lopez.

Od tog trenutka, tempo igre Marseja je znatno opao. Garsijina ekipa je i dalje držala loptu u svom posedu, ali bez konkretnijeg učinka. Atletiko je uveo meč u svoj ritam, bez većih problema anulirao svaki pokušaj francuskog predstavnika, a u pojedinim trenucima visokim presingom zadavao glavobolje protivniku.

Do poluvremena, Jorgandžije su kontrolisale ritam i bez problema privele prvih 45 minuta kraju.

⏰ HALF-TIME ⏰

Griezmann puts Atlético in control #UELfinal#OMAtletipic.twitter.com/StBsbUp0WF

Od starta drugog poluvremena viđena je izmena i u redovima Atletika - Hrvata Šimea Vrasljka zamenio je iskusni Španac Huanfran.

Goool! Atletiko vodi 2:0 od 49. minuta! Ponovo je strelac bio Grizman. Jorgandžije su oduzele loptu na sredini terena, brzim napadom došle u završnu fazu, gde je Koke uposlio francuskog napadača, a ovaj rutinski "bocnuo" Mandandu.

Koji trenutak kasnije Madriđani su mogli i do 3:0, posle kornera na prvu stativu Godin je šutirao glavom, međutim, iznad prečke.

Griezmann has marked every stage with a goal

Last 32 ✅

Last 16 ✅

Quarter-finals ✅

Semi-finals ✅#UELfinal ✅ pic.twitter.com/vJqwCy5iEt

Marsej nikako ne uspeva da poveže igru u drugom delu i ozbiljnije pripreti, Garsija je pokušao uvođenjem N'Žija, ali bez rezultata. Jorgandžije su u nastavku u potpunosti usporile ritam i iz takve igre došle do nekoliko polušansi. Mandanda je bio na mukama posle udarca Kokea, ali je uspeo da prebaci loptu preko prečke.

U poslednjih dvadesetak minuta, Marsej je krenuo na sve ili ništa, u igru je ušao Kostas Mitroglu i upravo je on bio u fenomenalnoj prilici u 81. minutu - centrirao je Sanson, a snažni Grk glavom pogodio stativu. Već u sledećem napadu zapretio je Amavi. Snažan udarac levog beka je završio pored stative.

Goool! Atletiko dolazi do 3:0, preko Gabija u 89. minutu! Vezista Jorgandžija je krunisao sjajan napad svog tima i posle pasa Kokea rutinski sa desetak metara matirao Mandandu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grizman srušio Olimpik, Atletiku treći trofej Lige Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2018

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su treći put u istoriji trofej Lige Evrope pošto su u večerašnjem finalnom meču u Lionu pobijedili Olimpik iz Marseja rezultatom 3:0...Atletiko je do trofeja predvodio francuski reprezentativac Antoan Grizman koji je postigao dva pogotka, dok je treći postigao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.