Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2021, 22:00

Gringosi Gomez i Kaneman komanduju u maršu za trofej Kupa Brazila

Palmeiras brani prednost 1:0 iz prve utakmice

Pre desetak dana svedeni su računi u Brazileirau, Flamengo je (p)ostao šampion, a dok traju šampionati federativnih oblasti Brazila, ostaje samo još da Palmeiras i Gremio odgovore na pitanje kome će pripasti trofej nacionalnog kupa.

Verdao je u prvom meču napravio minimalnu zalihu, a kako pravilo gola u gostima ne važi Gremio će izboriti penale bilo kojim trijumfom sa jednim golom razlike. Svaka ubedljivija pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << momaka koje sa klupe predvodi Renato Gaušo, značiće i prvi trofej Gremija u kupu od 2016. godine. Palmeiras se na tronu najmasovnijeg takmičenja Brazila našao godinu dana ranije, a uspeh će ponoviti ukoliko bude odigrao nerešeno ili slavio.

Na svom Alijanc Parku šampion Južne Amerike imaće priliku da peharima Libertadoresa i Pauliste doda i trofej u kupu i tako zaokruži perfektnu sezonu 2020. (Brazlici je tako vode iako se finala Libertadoresa i kupa na programu u 2021.). Ako Albiverdi uspeju da odbrane minimalac iz prve utakmice, prvi put od 1993. završiće takmičarsku godinu sa tri trofeja.

Nijedna vojska ne može u bitku bez vođe, pa će tako Palmeirasovim borbenim redovima komandovati Gustavo Gomez, a Gremijovom četom Valter Kaneman. Oba zapovednika dolaze iz centralnog dela defanzive i obojicu u Brazilu oslovljavaju sa "Gringo" budući da su i jedan i drugi stranci. Međutim, godinama unazad njihov čvrst karakter, beskompromisnost, odlučnost, harizma, odnosno liderske sposobnosti porželi su sve pore ova dva brazilska velikana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gustavo Gomez je paragvajski štoper u kojeg je nekada verovao italijanski Milan, a kako nije uspeo da se nametne na San Siru, poslednje skoro tri godina našao je sreću u Sao Paulu. Pokušavali su te 2018. godine da ga ukradu Boka Juniors i Flamengo, ali je Paragvajac odabrao zeleno i nije se pokajao. Pomogao je Verdau da osvoji Brazileirao 2018, popne se na presto Južne Amerike i od bitnijih dostignuća fali mu još samo Kup. Upravo je on bi čovek odluke u prvom meču na Areni do Gremio.

Čovek koji nosi kapitensku traku kada nema jednog od najsurovijih fudbalera današnjica Felipea Mela, moraće Alanu ili Benjaminu Kuščeviću, koga god od njih dvojice Fereira izabere da mu pomaže u odbrani, da nahrani ozbiljnom porcijom samopouzdanja. Razlog leži u crvenom kartonu Luana koji je standardni Gomezov saborac u centralnom delu odbrane.

"Gustavo, pored toga što je odličan defanzivac, kapiten, primer za sve u ekipi, takođe je sjajan momak, osoba puna integriteta i posebnog karaktera. Jedan je od najboljih ljudi koje sam upoznao u svetu fudbala. Ne moram mnogo ni da pričam, sve vidite na terenu", rekao je nedavno Luan za brazilski Globo Esporte.

Nije potrebno previše objašnjavati zašto su izrasli u jedan od najboljih defanzivnih tandema Brazila, ali i Južne Amerike.

Valteru Kanemanu za razliku od Gomeza nedostaje Brazileirao, ali je sa velikanom iz Porto Alegrea uzeo Libertadores 2017. godine, kao i Kup sezonu ranije. Šampion Južne Amerike bio je i 2014. sa San Lorencom. Poput Paragvajca, argentinskom štoperu će u centralnom delu obrane takođe nedostajati čovek sa kojim se poznaje u dušu.

Pedro Žeromel propušta utakmicu zbog povrede, a upravo su česte zdravstvene poteškoće jednog od najboljih defanzivnih tandema Južne Amerike možda koštale Gremio višeg plasmana u Libertadoresu, odnosno Seriji A. Dok je Gustavo Gomez dosegao brojku od 54 utakmice ove sezone, Kaneman ne pamti takmičarsku u kojoj je manje puta bio na terenu - 33. Ne pamti ni psihološki zahtevniju sazonu, pošto je dobrim delom morao da se nosi sa težinom kapitenske trake. Žeromel i Majkon kao prva dva izbora često su bili van terena.

"Svi znaju, Valter kao Argentianc, stranac, došljak, ima izuzetno snažnu volju i žeđ za pobedama. On je odašilja na ostatak tima. Vrlo nam je važan, volim da gledam njegovu borbenost na terenu. Sa Gremijom je uvek pokušavao da obavi svoj posao", komentarisao je trener Gaušo u decembru.

U poslednjoj utakmici sezone, ostao mu je još jedan posao. Da zajedno sa ekipom obraduje navijače u sezoni koja po svim parametrima nije bila uspešna za Gremio.

KUP BRAZILA, FINALE

Revanš

22.00: (2,35) Palmeiras (2,90) Gremio (3,25) , /prva utakmica 1:0/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.