Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2021, 20:32

Greška za greškom... Partizan ostao na minus sedam u Krasnodaru

Poraz crno-belih koji će imati šansu da razliku nadoknade u Beogradu - 74:67

Greška za greškom, za greškom... Imao je Partizan dobru šansu da zapreti Lokomotivi i eventualnom pobedom poveća šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa, ali.... Sve ono što smo videli mnogo puta tokom sezone samo se ponovilo u Krasnodaru. Gomila grešaka, loših odluka, neorganizovane igre, promašenih šuteva, zicera. Sve je to >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dovelo do toga da izabranici Saše Filipovskog napuste teren spuštene glave - 74:67.

A svaki poen će se ovde računati jer bi lako moglo da dođe do izjednačenog skora Lokomotive i Partizana. Već u narednom kolu Partizan će dobiti šansu za revanš. Razlika svakako nije nedostižna.

Imao je Partizan šansu na ovom meču da se vrati u završnici kada su trojke vezali Veličković dva puta i Jaramaz, ali je sa druge strane dolazio odgovor od Kuzminskasa. Lokomotiva je našla svaki put odgovor na sve što je Partizan probao. A ni ruski tim nije u nekoj Bog zna kako dobroj formi.

Partizan je završio meč sa 17 izgubljenih lopti. Sada su oba tima na skoru 1-2. Takav je skor i Trenta, dok je Metropolitan na 3-0. Najefikasniji u porazu Partizana bili su Veličković sa 15, Pejdž sa 12 i Jaramaz sa 11 poena. Kod Lokomotive su se najbolje pokazali Kamings sa 15, Kraford sa 14 i Kuzminskas sa 12.

Crno-beli su ovaj duel igrali bez Kodija Milera Mekintajera (nije više sa timom), kao i Rašona Tomasa (povredio ruku na treningu), dok Lokomotiva nije mogla da računa na Vilijamsa Gosa, kao ni Drua Gordona.

Uspevao je Partizan da na startu utakmice ne dozvoli protivniku da se odlepi, a u tome je veliku ulogu preuzeo je Novica Veličković sa sedam poena. Našao je kapiten crno-belih veću ulogu posle izostanka Rašona Tomasa sa ove utakmice.

Pokušavao je Partizan i sa Mikom na četvorci, ali je opet bilo jasno da Partizan nema pravu ideju i da se muči u napadu. Ispucali su crno-beli čak 10 izgubljenih lopti za 20 minuta. Zato je mogao čak da bude i zadovoljan što na poluvremenu kasni sedam poena (37:30).

I to su crno-beli uspeli da kazne poenima Pejdža, ubacio je Amerikanac trojke i praktično smo od starta drugog poluvremena dobili meč koji je počinjao od „nule“. Mora se reći da je Partizan u trećoj deonici delovao značajno bolje, očigledno je urodio plodom dogovor u poluvremenu, ali je posle namernog faula Zagorca Lokomotiva ušla u poslednjih 10 minuta sa prednošću od 54:49.

Trojka Kamingsa u poslednjim sekundama trećeg dela igre zabolela je crno-bele koji su na startu poslednje četvrtine za samo minut i po ige dopustili Lokomotivi da ode na dvocifrenu prednost. Jednostavno odbrana Partizana nije radila posao, a grešaka u napadu je bilo koliko god želite.

Tako se ne može do pobede. Partizan će u Beogradu juriti da nadoknadi minus sedam.

EVROKUP – TOP 16

GRUPA F

Utorak

Metropoliten - Trento 92:86 (p)

/Mišeno 23 - Vilijams 21/

Lokomotiva - Partizan 74:67

/Kraford 14 - Veličković 15/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.