Grend slem u Formuli 1?

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 15:28

Grend slem u Formuli 1?

Čelnici Formule 1 razmišljaju da uvedu novo pravilo u ovo takmičenje.

Formula 1 se trenutno fokusira na sprint trke i njihovo unapređenje i poboljšanje "zbog spektakla namenjenog gledaocima".

Stefano Domenikali je potvrdio da će sledeće godine biti šest sprint trka, a spominje se i uvođenje Grend slema.

To bi značilo da se na neki način nagrađuje vozač koji osvoji pol poziciju u kvalifikacijama i pobedi i na sprint trci i na glavnoj trci koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održava u nedelju.

"Biće šest sprint trka i sve ćemo zvanično objaviti u septembru kada se tokom vikenda na stazi Spa bude održao veliki sastanak komisije Formule 1. Postoji koncept koji želim da predložim i zvaće se Grend slem. Vozač koji ima dve pol pozicije i dve pobede tokom jednog vikenda dobiće dodatnu nagradu", rekao je Domenikali.

Kako se navodi, male su šanse da to bude u bodovima ali bi poseban trofej ili neki drugi vid nagrade mogao da se "ušeta" u šampionat Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.