Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2020, 18:12

Grejndžer je novi plej Albe

Berlinski tim promovisao peto pojačanje

Posle tri godine provedene u redovima Baskonije, Džejson Grejndžer pojačao je berlinsku Albu potpisavši ugovor na jednu sezonu.

Šampion Nemačke biće peti klub u karijeri 30-godišnjeg Urugvajca, odnosno četvrti u čijem će dresu igrati Evroligu.

”Odluka da dođem u Berlin nije bila teška. Sviđaju mi se filozofija i stil igre koje neguje ovaj tim i srećan sam što ću ponovo igrati u Evroligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Malo vas ima predstavu koliko sam naporno radio prošle godine da bih se vratio na teren”, istakao je momak rođen u Montevideu.

Uprkos tome što je rođen u Južnoj Americi, 189 centimetara visoki kombo bek proveo je čitavu karijeru na Starom kontinentu. Prvi urugvajac u istoriji berlinskog kluba do sada ima 148 nastupa u elitnom evropskom takmičenju igrajući za Unikahu, pomenutu Baskoniju i Anadolu Efes, dok je u privih šest sezona profesionalne karijere nastupao za Estudijantes.

Highlights von @jaygranger11: https://t.co/bWZ3keyIdE

Prošlu sezonu Grejndžer nije obeležio brojkama kakve je znao da ima prethodnih sezona, ali fokus je bio na oporavku od povrede i vraćanju na parket. Ipak, uspeo je da zaigra i da prosečno beleži 3,6 poena, 2,7 asistencija i 1,4 skoka u završnici sezone, čime je dao doprinos tituli Baskonije u Endesi.

Džejson Grejndžer je peto ovosezonsko pojačanje Albe pošto su pre njega u Mercedes Benc Arenu stigli Simone Fontekjo, Ben Lamers, Maodo Lo i Luis Olinde.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.