Grejem Pol ponovo u centru pažnje

Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejem Pol ponovo u centru pažnje



Britanski sudija Grejem Pol ponovo je u centru pažnje posle crvenog kartona koji je pokazao na meču Everton - Arsenal u osmini finala engleskog Karling kupa.

Pol je na tom meču isključio fudbalera Evertona Džejmsa Mekfadena zbog toga što mu je Mekfaden navodno rekao da je prevarant. Ceo incident desio se sredinom prvog poluvremena, kada je Pol odbio da dosudi penal za Everton posle, kako iz domaćeg tima tvrde, čistog jedanaesterca nad centarforom Endruom Džonsonom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Mekfaden je odbacio optužbe Pola na konferenciji za novinare posle meča, na kojoj se pojavio na insistiranje menadžera Evertona Dejvida Mojesa, kako bi izneo svoju verziju incidenta. Arsenal je prošao dalje golom Adebajora u 84. minutu.

Engleski arbitar je imao još nekoliko kontroverznih odluka na tom meču, ali je ovaj incident privukao najviše pažnje, s obzirom na to da je Pol tokom vikenda pokazao još jedan crveni karton koji je izazvao mnogo polemika, i to igraču Čelzija Džonu Teriju, u porazu njegovog tima od Totenhema (1:2), kada nije bilo jasno zbog čega je Teri isključen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.