
Izvor: Danas, 07.Apr.2025, 09:02
Gregada: Riblji specijalitet na kašiku koji je idealan za dane posta
Gregada je tradicionalno dalmatinsko jelo koje potiče sa Hvara, a danas je poznato širom Dalmacije. Radi se o jednostavnom, ali izuzetno ukusnom ribljem „gulašu", koji se pravi od bele ribe (najčešće škarpina, zubatac, ili oslić), krompira, crnog luka, belog luka, maslinovog ulja, uz dodatak vina, peršuna, i malo začina.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.