Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grebali smo za zlato!

Grebali smo za zlato!

Zlatni vaterpolisti su punih 19 sati putovali od Montreala do Beograda gde im je juče upriličen svečani doček, kako dolikuje prvacima planete. Sa umornih ali zadovoljnih lica Vujasinovića, Šapića, Ikodinovića i ostalih Porobićevih momaka jasno se moglo pročitati koliko su znanja, truda i znoja uložili da u Montrealu budu bolji od najboljih što svet može da ponudi.

- Ovaj put je bilo drugačije. Nismo otišli po finale i srebro, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo igrali samo za zlatnu medalju. Vidite, tri puta sam igrao na svetskim prvenstvima i tri puta je bilo ništa. Ne želim da umanjim vrednost dve bronze i srebra, ali to nije to. Zlato je jedino moglo da me zadovolji. Zato smo grebali, zapinjali... Ma, ponovo bih uradio sve za ovo zlato - sumira utiske Danilo Ikodinović. Revanširali ste se Mađarima za poraz u finalu Olimpijskih igara u Atini?

- Nesrećno smo im predali zlato na Olimpijadi. Dugo me je pekla Atina, ali sada mi je lakše. Mađari su nam pružili ruke, čestitali, kao što smo i mi uradili pre godinu dana. Između nas postoji rivalitet, ali je pogrešno mišljenje da se mrzimo. Šta ti je najteže bilo u Montrealu?

- Mesec dana nisam video kuću. Bespotrebno smo dugo bili u Kanadi zbog glupih poteza ljudi iz LEN i FINA. Razvukli su turnir na dve nedelje, iako smo odmah mogli da igramo polufinale. Međutim, od njih me ništa ne čudi jer godinama uništavaju vaterpolo. Izdvojio bih ponovo katastrofalno suđenje. Deset godina smo u vrhu a kradu nas na svakom koraku. Ne tražim alibi jer sam prvak sveta. Jednostavno, smeta mi, kao sportisti i čoveku.

Ponovo vas očekuju brojni dočeci, tapšanja po ramenu, a nadamo se i premije?

- Drago mi je što ćemo ponovo izaći pred Beograđene. Međutim, o novcu neću da pričam. Ako država nema sluha za vrhunski sport, šta ja tu mogu da uradim? Da plačem i kukam? To ne radim. Sport je jedini, kako kažu oni nepismeni, brend koji prolazi u inostranstvu. Vaterpolo možda nije organizaciono na nivou košarke, odbojke i fudbala ali nismo ni daleko. Godinama osvajamo medalje i godinama ponavljamo iste priče. Onda, ponovo zaboravimo na sve, odemo na neko svetsko ili evropsko prvenstvo i donesemo zlato. Plavi će dobiti kratak odmor jer ih u Beogradu od 11. do 14. avgusta očekuje finalni turnir Svetske lige.

- Prazan sam. Ne mogu da vam opišem koliko sam se istrošio, možda više psihički nego fizički. Znam da sada svi od nas očekuju da osvojimo i Svetsku ligu. Mislim da je to u ovom trenutku nerealno. Ne kažem da ćemo se predati bez borbe. Igraćemo maksimalno, ali ne verujem da možemo da ponovimo formu iz Montreala - dodao je Ikodinović. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.