Grčka bolja od Čeha

Izvor: B92, 08.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka bolja od Čeha



Odbojkaška reprezentacija Grčke pobedila je selekciju Češke rezultatom 3:1, po setovima 30:32, 25:22, 25:19 i 25;16, u pretposlednjoj utakmici Druge grupe Evropskog prvenstva.

Ta pobeda Grcima ne donosi plasman u polufinale, s obzirom da su Španci u prvom meču dana pobedili Holandiju, ali im ipak obezbeđuje direktan plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

U polufinale EP plasman su izborile selekcije SCG i Španije, a Francuska je posle poraza od SCG završila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenje na poziciji četiri.

Utakmica Grčka - Češka nije bila rezultatski neizvesna kako se očekivalo, s obzirom na to da su obe ekipe imale izglede za plasman u polufinale na početku dana.

U duelu dve najiskusnije ekipe na turniru Grci su bili koncentrisani i znatno bolji u napadu, iako svesni da im pobeda ne donosi polufinale.

Kapiten Grčke Marios Gjurdas zadovoljan je zbog pobede.

"Igrali smo protiv jake ekipe, koja je u ovom meču mogla da obezbedi plasman u polufinale. Bili smo ozbiljni od početka", rekao je on.

Gjurdas je rekao da ga ne zanima to što njegova ekipa nije uspela da se plasira u polufinale, jer je pokazala da "ima duh i dala sve od sebe na ovom takmičenju".

Selektor Češke, Francuz Loran Tili, naveo je da njegov tim nije imao energije za završnicu EP.

"Grčka je igrala bolje. Završili smo na petom mestu u grupi, a ubuduće sigurno je da moramo da podignemo igru na viši nivo", dodao je on.

Dvorana: Beogradska arena. Gledalaca: 4.200. Sudije: Umit Sokolu (Turska), Andžej Kiščak (Poljska).

Češka: Lebl, M. Novotni 8, J. Novotni 15, Habada, Rak 8, Stanek 10, J. Novak 9, Stokr, Hudeček, Zapletal, Pletenik 9, Tihaček 3.

Grčka: Gjurdas 13, Hadžiantoniu, Kurnetas 6, Dimitrakopulos, Cakriropulos 11, N. Rumeliotis 17, K. Rumeliotis, Pantaleon 11, Lapas 18, Kravarik, Prusalis, Baev.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.