Grbić: Bravo, momci, teško je resetovati se

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2016, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbić: Bravo, momci, teško je resetovati se

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je prezadovoljan igrom svojih izabranika u pobedi nad Bugarskom sa 3:1 u drugom kolu drugog vikenda Svetske lige.

Reprezentacija Srbije je u petak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ upisala petu pobedu zaredom u elitnom takmičenju i napravila veliki korak ka plasmanu na završni turnir. Srbiji praktično jedna pobeda deli od mesta u Krakovu, a prvu priliku imaće da je ostvari u subotu u 19 časova, kada igra sa Iranom. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

„Igrati tri dana zaredom je izuzetno teško. Čestitao bih momcima na prikazanoj igri i tome što je svako od njih ko je igrao dao svoj doprinos. Pobeda nam mnogo znači – kako rezultatski, tako i moralno jer znao da možemo svaku poteškoću da podnesemo”, naglasio je Grbić.

Grbić je istakao da je znao da je pred srpskim odbojkašima težak meč sa Bugarskom, posebno jer su se mnogo istrošili samo dan ranije u duelu sa Brazilom.

“Izuzetno je teško bilo ostvariti pobedu. Svima se to dešava, ne samo nama da posle jednog i iscrpljujućeg meča probaš da se resetuješ, zaboraviš na sve i okreneš se drugom meču. Lako je to razumeti, a teško taviti u praksu. Znao sam da nas čeka težak meč, ne jer sam mag, već jer je tako”, naglasio je Grbić, “Prvo – težak je meč jer Bugarima znači svaki bod za opstanak u Svetskoj ligi. Drugo – jer bi im lične i ekipne akcije porasle posle pobede nad jedinom neporaženom ekipom u Svetskoj ligi i to na njihovom terenu”.

U trećem kolu selektor reprezentacije Srbije očekuje još teži meč od duela sa Bugarskom.

“Iran je teži rival. U ovom takmičenju nema lakog rivala, moramo da znamo da odbojku na vrhunskom nivou sada igra 12-13 ekipa i svaka svaku može da pobedi. Očekuju nas dva uzastopna meča a Iranom, prvo u Beogradu, pa kod njih. Voleo bih da se opet resetujemo i od početka u meč uđemo bolje, agresivnije i koncentrisanije”, istakao je Grbić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.