Gran Kanarija uz dramu do finala Evrokupa

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 23:19

Gran Kanarija uz dramu do finala Evrokupa

Košarkaši Gran Kanarije plasirali su se u finale Evrokupa pobedom nad Huventudom rezultatom 89:86.

Oni će se za trofej i plasman u elitu, Evroligu, boriti sa Turk Telekomom, koji je ranije bolji bio od Prometeja (76:74).

Španski rivali su se smenjivali u vođstvu tokom prvog poluvremena, da bi u trećem kvartalu Gran Kanarija serijom 8:0 uspela da se odlepi.

Huventud je u više navrata prilazio na jedan posed zaostatka, a na 12 sekundi pre kraja samo na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pola koša razlike.

Brusino je pogodio oba slobodna bacanja, dok je trojku za produžetak promašio Kajl Gaj.

Huventudu nisu pomogli ni Felis sa 21 poenom, šest asistencija i četiri skoka, odnosno Tomić sa 18 poena i sedam skokova. Brodzijanski je dodao 15, uz sedam skokova.

Najefikasniji kod pobednika bili su Albisi sa 17, Brusino je dodao 14, Benite 13 a dvocifren je još bio Inglis sa 11 poena.

Nekoliko minuta za Gran Kanariju je odigrao i naš Oliver Stević, koji je postigao dva poena.

Nekoliko minuta za Gran Kanariju je odigrao i naš Oliver Stević, koji je postigao dva poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.