Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 16:56

Gran Kanarija srušila Real posle tri godine, Enis pomogao trojkama u poslednjoj deonici

Seriji Kraljevskog kluba od 13 pobeda u međusobnim duelima došao kraj

Porušio je Real Madrid većinu prepreka od starta sezone, u Evroligi vezao pobede nad Monakom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom Aleksandra Đorđevića, a onda, kada je trebalo da upiše laganu recku protiv Gran Kanarije, nije uspeo da nastavi seriju koja je brojala pet trijumfa. Poklekao je od tima koji je pobeđivao 13 puta zaredom i protiv kojeg je od 2018. godine čuvao maksimalan učinak - 70:75. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Kraljevskom klubu nije pomogla ni vrhunska predstava Valtera Tavaresa koji je meč okončao sa 31 indeksnim poenom. Centar sa Zelenortskih ostrva upisao je 18 poena, 13 skokova i dve asistencije, ali je i Gran Kanarija imala svoje adute, naročito u poslednjoj deonici.

Ekipa Pabla Lasa je furiozno otvorila duel, stekla prednost 19:7 koju je gostujući sastav uspeo da ublaži do kraja uvodne četvrtine (21:14). Ekipa sa Kanarskih ostrva je odgovorila kvalitetnijom igrom i deonicom u kojoj je pogodila četiri trojke iz sedam pokušaja, te na poluvreme otišla sa rezultatskim egalom (35:35).

Većim delom treće četvrtine vodio je Real, pred kraj Gran Kanarija preuzela štafetu i tu je bilo jasno da madridski velikan nije nedodirljiv. Šest minuta pre kraja, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis je pogodio trojku, vrlo brzo još jednu i Gran Kanarija se odlepila na 59:69. Alberto Abalde, Tavarwes i Rudi Fernandes su serijom 9:0 istopili dvocifrenu prednost rivala, pa je nešto više od dva minuta pre kraja bilo 68:69.

Tavares je minut kasnije pogodio jedno bacanje za izjednačenje, ali se trojka Ej-džej Slotera ispostavila ključnom za veliku pobedu u prestonici Španije. Najefikasniji pojedinac susreta bio je pomenuti Tavares, dok su u pobedničkom timu bolji od ostalih bili Artem Pustovoj sa 14, odnosno Enis sa 13 poena.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.