Gran Kanarija deklasirala Budućnost

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 00:19

Gran Kanarija deklasirala Budućnost

Košarkaši Budućnosti su poraženi od Gran Kanarije u gostima, rezultatom 97:70, u okviru devetog kola Evrokupa.

Podgorička ekipa je sada na osomom mestu sa skorom 3-6, dok je Gran Kanarija ostala još uvek jedina ekipa bez poraza i nalazi se na prvom mestu sa devet pobeda.

Budućnost je bila konkurentna tokom prvog poluvremena, u jednom trenutku druge četvrtine došla i do nerešenog rezultata (41:41), ali je domaća ekipa ipak do pauze došla do prednosti +5 (49:44).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ipak, sve je krenulo loše za podgoričku ekipu u trećoj deonici, kada je Gran Kanarija prvo došla do dvocifrene prednosti +10 (58:48), a onda je usledio totalni debakl.

Do kraja trećeg kvartala, ekipa iz Španije se odvojila na do tada maksimalnih +21 (75:54). U poslednjem periodu je rutinski održavala prednost i totalno deklasirala ekipu Budućnosti – 97:70.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu je bio Silven Landsberg sa 18 poena, pratio ga je Endrju Albisi sa 11, a dvocifreni su bili i Nikolas Brusino i Pjer Pelos sa po 10 poena.

Kod ekipe Budućnosti, najefikasniji je bio Marvin Džouns sa 22 poena, pratio ga je Brendon Pol sa devet, a Džakori Vilijams je ubacio osam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.