Građanski čas fudbala, Čelsi razbijen u Mančesteru

Izvor: RTS, 10.Feb.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građanski" čas fudbala, Čelsi razbijen u Mančesteru

Mauricio Sari i njegov Čelsi potpuno poniženi u Mančesteru. Sitijeva mašinerija ponovo na prvom mestu u Premijer ligi (istina uz meč više od Liverpula) nakon demoliranja Čelsija - 6:0.
Derbi kola u najjačoj engleskoj ligi se čekao danima. Nadali su se u Liverpulu da Čelsi mogu do dobrog rezultata protiv Sitija, ali je posle četvrt časa igre bilo sasvim jasno da su "plavci" pred najtežim porazom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove sezone.

Rahim Sterling je doneo prednost "građanima" već u četvrtom minutu. Serhio Aguero je nekoliko minuta kasnije promašio zicer, sa svega metar-dva od praznog gola je šutirao pokraj stative.
Ali, iskupio se u 13. minutu, kada je spektakularnim udarcem sa dvadesetak metara savladao Kepu, koji je paradom samo ulepšao gol Argentinca.
U 19. minutu je bilo 3:0, kada je katastrofalnu grešku Barklija iskoristio Aguero. Barkli je glavom loptu vratio pred svoj gol, praktično u noge Argentincu koji je snalažljivo smestio u mrežu.
Ilkaj Gundogan je u 25. minutu iz prve šutirao posle odbitka sa ivice kaznenog prostora, i najskuplji golman na svetu je još jednom vadio loptu iz mreže.
Interesantno, u prvom poluvremenu Siti je šutirao pet puta ka golu, od čega četiri puta u okvir gola. Sva četiri puta Kepa je savladan.
Imao je, ruku na srce, Čelsi dobre prilike u prvom delu, ali je Ederson uspešno izašao na kraj sa udarcima Gonzala Iguaina i Pedra.

U nastavku, "građani" su nastavili da marširaju u istom ritmu, a Čelsi se samo prepustio.
Aspilikueta je srušio Sterlinga u kaznenom prostoru u 55. minutu, a Serhio Aguero je zaokružio het-trik.
Konačan rezultat postavio je, uz Aguera, najbolji igrač na utakmici, Rahim Sterling, koji je u 80. minutu završio predivnu akciju Sitija.
"Građani" su ovim velikim trijumfom poslali poruku Liverpulu da se trka nastavlja i da će šampionat biti interesantniji nego prethodnih godina.
Siti je prvi na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i Liverpul, ali Gvardiolin tim ima i utakmicu više.
čelsi je šesti sa 50 bodova, i pred Mauricijem Sarijem je težak posao da se domogne Evrope.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Siti demolirao Čelsi, Totenhem bolji od Lestera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2019

Mauricio Sari i njegov Čelsi potpuno poniženi u Mančesteru. Sitijeva mašinerija ponovo na prvom mestu u Premijer ligi (istina uz meč više od Liverpula) nakon demoliranja Čelsija - 6:0...Derbi kola u najjačoj engleskoj ligi se čekao danima. Nadali su se u Liverpulu da Čelsi mogu do dobrog rezultata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.