Gracije nisu uspele, igraće za treće mesto!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gracije" nisu uspele, igraće za treće mesto!

Srpske košarkaške "gracije" nisu uspele da savladaju Španiju u okviru polufinala Olimpijskih igara.

Prvo ispadanje u kolektivnim sportovima na OI za Srbiju, i to u polufinalu.

Malo li je?

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije boriće se za treće mesto u subotu od 16:30 pošto je u okviru polufinala poražena od reprezentacije Španije sa 68:54 (20:9, 13:19, 20:10 i 15:16)

Nisu naše košarkašice dobro otvorile meč. Povele su naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << protivnice sa 20:9 u prvoj četvrtini, bile su veoma raspoložene, a naše su malo više energije unele tek početkom druge četvrtine.

Tada je Saša Čađo pokrenula naš tim, pogodila je za tri poena, a naše reprezentativke su stigle i do 28:22 sredinom ovog dela igre.

Ipak, Španija se nije dala, održale su prednost i na odmor otišle sa pet poena prednosti.

Treća četvrtina je u potpunosti odlučila današnjeg pobednika meča, Španija je povećavala lagano prednost, a naša reprezentacija nije uspela da postigne poen čitavih 6 minuta!

Pejdž je konačno postigla prvi poen u trećoj deonici za 41:30, ali su Španjolke uspele da naprave još veći razliku i da pred poslednju četvrtinu imaju prednost od 15 poena prednosti.

Kada je Sonja Petrović napravila tehničku grešku, mnogima je bilo jasno da Srbija teško može do pobede na ovom meču. Bilo je tada 50:36 za Španiju, a do kraja meča nije bilo dovoljno energije u našem timu da promeni bilo šta...

Alba Torens sa 14 i Laura Nikols sa 13 poena bile su najbolje u Španiji, a kod naše reprezentacije najbolja je bila Saša Čađo sa 12 poena.

Podbacila je Jelena Milovanović koja je ubacila samo 8 poena na današnjem meču, a pored Saše Čađo Srbija nije imala raspoloženu košarkašicu.

Dakle, čekamo poraženog iz meča Francuska-SAD.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ŠPANIJA JE, IPAK, BILA PREJAKA: Košarkašicama Srbije ostaje borba za bronzu

Izvor: HotSport.rs, 18.Avg.2016

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Španije u polufinalu Olimpijskih igara rezultatom 68:54.. . Izabranice Marine Maljković ušle su u ovo polufinale sa puno optimizma posle pobede nad itekako favorizovanom Australijom u četvrtfinalu, ali se večeras protiv Španije...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.