Gračanica: Još 5 osoba zaraženo koronavirusom, 188 na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020, 11:45

Gračanica: Još 5 osoba zaraženo koronavirusom, 188 na Kosovu i Metohiji

Na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 5 novoobolelih od virusa korone, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega su 9 osobe hospitalizovane, saopštio je danas Krizni štab Opštine Gračanica.

“Svim njihovim kontaktima određena je mera samoizolacije, u narednim danima biće praćeni u smislu simptoma infekcije”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica da nastave sa disciplinovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponašanjem shodno preporukama struke i Kriznog štaba i da nije vreme za opuštanje te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

"Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično higijensko zaštitne mere, dezinfekcije i fizičko distanciranje, kao i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma".

U saopštenju se dodaje da je Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu i proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epidemiologa.

Na Kosovu i Metohiji 188 novozaraženih, preminulo 12 osoba

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 188 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je još 12 osoba, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

Time je ukupan broj inficiranih porastao na 10.247, a preminulo je 327 osoba, prenosi Kosovo onlajn.

Na KiM je trenutno aktivno 3.967 slučajeva korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.