Govori tiho i uzdaj se u Čolove “kerove” - Atletiko pumpa mišiće za napad na novu titulu!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govori tiho i uzdaj se u Čolove “kerove” - Atletiko pumpa mišiće za napad na novu titulu!

Matijas Kranviter poslednje je pojačanje Madriđana. Dijego Simeone ponovo sklapa opasan tim

Budućnost Rafe Beniteza u Realu, nova Barselona sa Ardom Turanom i Alešom Vidalom. Glavne teme na Pirinejima ovih dana. I negde u senci po koji redak o Atletiku i njegovim aktivnostima u januarskom prelaznom roku. Tri dana pošto je crveno-belu opremu Kolčonerosa zadužio iskusni vezista Selte Augusto Fernandez, na Visente Kalderonu predstavljen je i Matijas >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kraneviter, koga su Jorgandžije još letos kaparisale i za njegov dolazak na račun River Plate navodno deponovale 8.000.000 evra.

Reč je, kao i u Fernandezovom slučaju, o agilnom zadnjem veznom koga karakteriše to što nikad ne odustaje. Možda i najbolji dokaz potiče iz septembra 2014. kada je Kraneviter povredu metatarzalne kosti zalečio dva meseca pre no što je bilo predviđeno, jer je počeo da trenira još dok je bio - na štakama?!

Naravno, ni Kraneviter ni Augusto Fernandez nisu ni izbliza zvučna pojačanja kakva su Turan i Vidal, niti su njih dvojica zanimljiva priča kao dolazak Zinedina Zidana na klupu Reala, ali su upravo ono što je potrebno Dijegu Simeoneu kako bi sproveo u delo ratobornu zamisao da još jednom izazove velikane španskog fudbala na duel. Vojnici, spremni da ugrizu za tim, da sebe podrede cilju, čak i ako je za njegovo ostvarivanje potrebno nekom polomiti kost.

Pritom, ako na dolazak ove dvojice dodamo i strahovitu injekciju samopouzdanja koju je posle postizanja pobedničkog gola u minimalcu protiv Espanjola dobio mladi Tomas Parti jasno je da je Simeone regulisao problem nastao povredom iskusnog Tijaga. I postavio temelje još jačeg, mišićavijeg Atletika. A i ovakav je umeo povremeno da prebije i najveće rivale.

Uspe li uprava da zadrži ovaj tim na okupu imaće navijači kluba sa reke Manzanares pravo da se nadaju da ona titula iz 2014. neće ostati samo izuzetak. Na Kalderonu se u tišini sklapa moćan sastav koji puca od potencijala. Golmanu Janu Oblaku tek je 22 godine, Hozeu Himenezu samo 20 koliko i Anhelu Korei, Oliver Tores ima 21, Lusijano Vijeto 22, vršnjaci su i Janik Fereira Karasko, Parti i Kraneviter, Kokeu je 23, Antoanu Grimanu 24…

I svi znaju da na Čolov signal udare gde treba.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.