Gospodin Pink kupio Milan?

Izvor: Sportal.rs, 23.Mar.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gospodin Pink kupio Milan?

Italijanski mediji tvrde da je predsednik Milana Silvio Berluskoni prodao većinski paket deonica kluba kineskom milijarderu u svetu poznatom pod nadimkom Mr. Pink, koje nosi zbog popularnog energetskog pića koje je plasirao na tržište Severne Amerike.

Reč je o biznismenu čije je pravo ime Poe Here Jing Vangsu, i on je navodno dogovorio sa Berluskonijem otkup 75 procenata akcija Milana i, prema tom sporazumu, u naredne tri godine biće vlasnik slavnog, ali porsnulog kluba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs <<
O prodaji Milana bilo je mogo spekulacija poslednjih meseci, ali do sada ništa zvanično nije definisano niti ozvaničeno, što je navijače dovelo u fazu da bojkotuju utakmice ekipe Filipa Inzagija i okrenu leđa klubu zbog netransparentnosti, ali i loših rezultata.

Italijanski mediji su ranije pisali da je jedan od kandidata da kupi "rosonere" i Tajlanđanin Bi Taečubol, ali Tuttosport u ponedeljak otkriva da je zapravo Gospodin Pink taj famozni novi vlasnik Milana, navodeći da je Kinez sklopio dogovor sa Berluskonijem 7. marta.

(Foto: Beta/AP/Antonio Calanni)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Kraj ere, Milan postaje kineski

Izvor: B92, 23.Mar.2015

Predsednik Milana Silvio Berluskoni odlučio je da proda 75 odsto akcija kluba kineskom biznismenu Pou Heru Vangsuu, prenosi italijanski list Tutosport...Kako se navodi, Vangsu je sa prvim čovekom "rosonera" sklopio načelan dogovor još 7. marta da u naredne tri godine preuzme tri četvrtine kluba...Vangsu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.