Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 00:02

Gospodin Nepobedivi

Stiven Džerard preporodio Rendžers, Benfika dvaput sa penala, prvi poraz Leverkzena u sezoni

Kad je došao tražio je vreme. Kako je odmicalo, tako je Rendžers rastao. Najpre je došao u poziciju da se ravnopravno nosi sa Seltikom, pa da ga tuče, naposletku i pretekne na tabeli, a da je velikan iz Glazgova na putu oporavka pod komandom Stivena Džerarda jasno je na osnovu rezultata ove jeseni. Posebno u oktobru, jer je tim 40-godišnjeg stručnjaka lider prvenstva Škotske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (šest bodova više od najvećeg rivala) i suvlasnik prvog mesta na tabeli Grupe D Lige Evrope.

Dobili su Policajci još jednu utakmicu. Posle 2:0 na gostovanju Standardu minule sedmice savladali su i poljski Leh (1:0), pa će u naredna dva meča sa Benfikom odlučiti o prvom mestu pred verovatni plasman u narednu fazu takmičenja. Rendžers je opravdao ulogu favorita iako je dve trećine utakmice sa Poljacima obletao oko kaznenog prostora i nikako nije mogao da nađe pukotinu. Sve dok fantastični bek Borna Barišić nije probio levom stranom, centrirao na peterac, a Alfredo Morelos dokazao da je gol-mašinea.

Ukupno 83. gol Kolumbijca za škotski tim na 134. utakmici. Šesti ove sezone, premijerni posle osam mečeva pauze. U pravom trenutku, da produži fantastičnu seriju Glazgov Rendžersa. Otkako je čestitao Bajeru iz Leverkuzena, a to beše u završnici minule sezone, niko nije savladao Džerardov tim. Vezao je i 16. susret bez poraza, sedmu pobedu zaredom, petu vezanu bez primljenog gola.

Velika trenerska karijera u najavi.

Položio je nedavno Džerard ispit u Old firmu, tukao Seltik na njegovom terenu, a naredne sedmice suočiće se sa možda težim rivalom u esnafskom smislu, jer na klupi Benfike sedi prevejani Žorž Žezus. Očigledno je Portugalac uspeo da pokrene lisabonske Orlove posle eliminacije iz Lige šampiona, od poraza u Solunu niko ga nije zaustavio. Niko, pa ni Standard iz Liježa, koji je na Lužu sve vreme bio u podređenom položaju.

Benfika je slavila 3:0, te iako je prva dva gola postigla iz penala neprestano je bila u šansi i mučila odbranu gostiju, da bi je slomila u drugom poluvremenu (dva gola iskusnog Picija, jedan novajlije iz Frajburga, Valdšmita) i obezbedila sedmu uzastopnu pobedu. Kakav je Žezus majstor pokazuje podatak da je u tom nizu njegova ekipa na svakoj utakmici dala najmanje dva gola.

Prvi poraz u sezoni pretpeo je Leverkuzen. I prvi put posle pet utakmica nije dao gol. Kao da se istrošio prošlog četvrtka kad je bio nemilosrdan prema Nici (šest) ili u ponedeljak veče (tri), pa je u Pragu potpuno zakazao. Iako je imao šanse. Karim Belarabi u uvodu susreta, Nadim Amiri u završnici, ali niti je gost poveo, niti izjednači, već se samoubio.

Najpre je Belarabi u ranoj fazi meča dobio direktan crveni karton, u drugom poluvremenu golman Hradecki skrivio, pa odbranio penal Stančijuu, delovalo je da Aspirindžije sve vreme provociraju nevolju i na kraju im je posle centaršuta Rumuna iz kornera glavom presudio Nigerijac Peter Olajinika za pobedu Slavije – 1:0.

U drugom meču ove grupe mladi vezista Amin Guiri (2000. godište) doneo je Nici prvu pobedu u takmičenju.

LIGA EVROPE – DRUGO KOLO

GRUPA C

Nica – Hapoel Ber Ševa 1:0 (1:0)

/Guiri 23/

Slavija Prag – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Olajinka 80/

GRUPA D

Glazgov Rendžers – Leh 1:0 (0:0)

/Morelos 68/

Benfika – Standard 3:0 (0:0)

/Pici 49 pen, 76, Valdšmit 66 pen/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.