Gorecka izabrao Bajern, ali je onda nastao problem

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorecka izabrao Bajern, ali je onda nastao problem

Postojala su dva pitanja - gde će otići Leon Gorecka i da li će otići u januaru ili junu. Izgleda da se pojavilo i treće pitanje.

Foto: Gulliver/Getty images, Lars Baron

Postojala su dva pitanja:

a) gde će preći?

b) da li će preći u januaru ili junu?

A, onda, kada je odgovorio na oba, pred Leona Gorecku postavljeno je i treće pitanje:

c) da li će proći lekarske preglede u Bajernu?

Izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je nastao problem sa dozvolom koju lekarski tim slavnog kluba mora da izda pre nego što bude potpisan bilo koji fudbaler, makar on bio i onaj za kog su se do danas borili Arsenal, Liverpul, Mančester junajted, Barselona i Bajern Minhen.

Jer, povredu koju je zadobio 10. oktobra prošle godine u utakmici 10. kola Bundeslige sa Volfsburgom, a pogoršao kada se prerano vratio na teren i osetio još jači bol u meču 14. kola sa Kelnom, 22-godišnji vezista Šalkea nije i dalje zalečio što je u Minhenu predstavljeno kao ozbiljan problem.

Aufgrund vieler Nachfragen: Leon #Goretzka und @FCBayern sind sich über einen Wechsel einig. Vor der Unterschrift muss aber noch der Medizin-Check erfolgen (Goretzka war zuletzt verletzt)

— Christian Falk (@cfbayern) January 17, 2018

Iako visoki funkcioneri Bajerna poput predsednika Ulija Henesa i direktora Karla-Hajnca Rumenigea žele da dovedu Gorecku već ovog januara (navodno je dogovoreno obeštećenje koje će Šalke dobiti), pravila u tom slavnom klubu striktna su do te mere da bi procena lekara mogla da bude obavezujuća i za Henesa i za Rumenigea.

Bayern have an agreement with Leon Goretzka but a medical has to be done first. Goretzka has recently been injured [@cfbayern] pic.twitter.com/9O5ttX2pMm

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) January 17, 2018

Gorecka je do naprsnuća kosti noge, koje nastupa i usled udarca, ali i usled velikih napora, bio u impresivnoj formi. Na 11 utakmica za Šalke u šampionatu postigao je četiri gola, a u 12 nastupa za seniorsku reprezentaciju Nemačke već šest. Ipak, povreda koju su lekari i stručni štab Šalkea dodatno pogoršali kada su ga vratili na teren posle samo tri utakmice pauze (on se na drugom nastupu ponovo povredio već u 24. minutu), dovela je do toga da će njegov odlazak sa "Feltins arene" možda biti odložen za jun - kada će biti slobodan igrač.

Da li će Gorecka i u tom slučaju želeti da pređe u Bajern? Pitanje je. Verovatnije je da će ljudi iz vrha minhenskog kluba pronaći način da se ova situacija prevaziđe i da se hit vezista Bundeslige nađe na treninzima Jupa Hajnkesa kada bude zalečio neugodnu povredu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.