Gordon sa Hamerom napada Dakar

Izvor: B92, 25.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordon sa Hamerom napada Dakar



Američka legenda auto-sporta Robi Gordon je do sada pobeđivao u Naskaru i Indijanopolisu 500 i učestvovao na Dakaru prošle godine sa Folksvagenom, ali ove sezone 36-godišnjak je rešen da trijumfuje sa vozilom domaće proizvodnje Hamerom H3.

Gordona možda ne poznaju u svetu, ali je u Sjedinjenim Državama prava legenda. Učestvovao je u velikom broju trka i pobeđivao, ali ove godine želi da postigne nešto posebno.

"Došao sam na ideju da se takmičim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi i Africi i to mu dođe kao da vozim 16 puta Dejtonu ili Indi za redom, ali da nemam garažu u kojoj bih radio. Moram da mislim na svaki mali detalj u vezi sa vozilom kako bih poneo sa sobom", rekao je Gordon.

I pored logističkih problema Gordon smatran da će biti spreman na svaki izazov Micubišija i Folksvagena i da ima veliku želju da postane prvi Amerikanac koji je pobedio na ovako zahtevnoj trci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.