Gordon najbrži u 6.etapi Dakara

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordon najbrži u 6.etapi Dakara



Amerikanac Robi Gordon u Hameru pobednik je šeste etape Dakar relija koja je u dužini od 294 kilometra vožena od Tan Tana do Zurata. On je stazu prešao za dva sata, 58 minuta i 57 sekundi. Drugi je bio Francuz Žan Luj Šleser u Fordu, a treći Žiliel de Vije iz Južne Afrike, vozač Folksvagena.

U generalnom plasmanu vođstvo je održao Španac Karlos Sainc u Folksvagenu, a slede ga De Vije i Portugalac Karlos Souza, koji je u Maroku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao veliki problem sa navigacijom.

Među motoristima u šestoj etapi najbrži je bio Španac Đordi Viladom iz KTM sa vremenom tri sata 45 minuta i 45 sekundi. Drugi je bio njegov klupski kolega i zemljak Mark Koma, a treći Kris Blajs iz Sjedinjenih Država.

Koma i dalje vodi u generalnom plasmanu ispred Estevea i Kastoa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.