Izvor: B92, 19.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordana Bogojević u Madjarskoj

Jugoslovenska košarkašica Gordana Bogojević potpisala je dvogodišnji ugovor sa mađarskim klupskim šampionom Đešev iz Šoprona.

Bogojevićeva (28) je ranije igrala u italijanskoj ekipi Komo, koja je bila član Evrolige. Takođe je igrala za slovački Ružomberok, a na septembarskom, 11. svetskom šampionatu u Kini bila je jedna od najboljih igračica jugoslovenske košarkaške reprezentacije.

Sa postignutih 127 poena ona je bila osma najefikasnija igračica tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstva, a u šutu za tri poena imala je efikasnost od 72 odsto. U prethodnoj sezoni u Evroligi imala je prosek od postignutih 19,1 koševa po utakmici i bila treća najefikasnija igračica u tom takmičenju.

U Mađarskoj nije objavljen iznos koju je Đešev platio za angažovanje jugoslovenske igračice.

Madjarski prvak je do sada imao dve strane igračice, Tuli Bevilakvu iz Australije i Oksanu Zakalužnaju iz Rusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.