Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golman Kameni se uspešno oporavlja od malarije

Golman španskog Espanjola Karlos Kameni uspešno se oporavlja od malarije od koje je nedavno oboleo tokom boravka u Kamerunu, saopštio je danas klub iz Barselone.

Doktor Espanjola Injasio Sitges rekao je, međutim, da je u pitanju blaži oblike te bolesti, koja se prenosi ujedom komarca.

"Kameni se, praktično, već oporavio i njegovo opšte stanje je dobro, tako da bi sutra mogao da počne sa lakšim treninzima", izjavio je Sitges.

Lekar Espanjola dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je Kameni prethodnih nekoliko dana proveo u bolnici, pošto je imao groznicu i bolove u stomaku.

"Kod malarije je period inkubacije dosta dugačak i u prvom trenutku simptomi se ne vide. Zato je delovalo kao da Kameni ima probleme sa varenjem", kazao je Sitges.

Sitges je naveo da je srećna okolnost što je Kameni u odličnoj kondiciji.

"Kao profesionalni fudbaler, on je fizički odlično pripremljen i zato nije imao većih problema sa malarijom", zaključio je Sitges.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kameni se oporavlja od malarije

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 00:37

Golman španskog Espanjola Karlos Kameni uspešno se oporavalja od malarije od koje je nedavno oboleo tokom boravka u Kamerunu. ..Doktor Espanjola Injasio Sitges rekao je da je u pitanju blaži oblik te bolesti, koja se prenosi ujedom komarca. "Kameni se, praktično, već oporavio i njegovo opšte stanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.