Golčina Konopljanke, lob sa 40 metara Kovalenka, Šalke i Šahtjor završili posao! Evrogol stopirao Ajaks (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golčina Konopljanke, lob sa 40 metara Kovalenka, Šalke i Šahtjor završili posao! Evrogol stopirao Ajaks (VIDEO)

Jankovićev Standard izbegao poraz od Panatinaikosa i zadržao šanse, Nica oživela, bez pobednika u duelu Vukovića i Stojiljkovića

Šalke i Šahtjor su posle trećeg kola Lige Evrope zadržali stopostotan učinak i jednom nogom su u nokaut fazi. Sa druge strane, Red Bul Salcburg i Konja skoro da su izgubili šanse na polovini trke u grupnoj fazi.

Majstorija Jevhena Konopljanke u 11. minutu je donelo Šalkeu minimalnu pobedu na gostovanju protiv Krasnodaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ukrajinac je fenomenalnim volejom sa 15 metara posle odbijene lopte zakucao projektil pod prečku gola domaćih i doneo pobedu Nemcima. Iako klub iz Gelzenkirhena posrće u Bundesligi, u Ligi Evrope je perfektan i sa devet bodova je skoro pa overio mesto u šesnaestini finala evropskog takmičenja.



Drugo mesto u grupi I drži Krasnodar, a poslednji je Red Bul Salcburg bez osvojenog boda. Austrijski klub je poražen na svom trenu od Nice koja do sada nije imala nijedan osvojen bod. I bez Marija Balotelija, Nica je uspela da slavi. Čovek odluke je bio Plea koji je sjajno istrčao kontru, pobegao odbrani domaćih i rešio pitanje pobednika već u 13. minutu.

Šahtjor je sa ubedljivih 5:0 deklasirao Gent i nastavio dominaciju u grupi H. Ukrajinci imaju tri pobede iz tri meča uz gol-razliku 8:0. Gent su načeli majstorijom Kovalenka koji je sa 40 metara lobovao golmana belgijskog tima. Posle toga su usledile ubitačne akcije i kontre Ukjrinaca koju Gentova odbrana sa Stefanom Mitrovićem u sastavu nije uspevala ni pogledom da isprati. U strelce su se upisali Fereira, Bernard, Tajson i Mališev.



Gent i dalje ostaje na drugom mesto u grupi sa četiri boda, pošto su Konja i Braga večeras remizirali u Turskoj - 1:1. Turcima je to prvi bod u takmičenju, Portugalcima drugi. Konja je povela pošto je Deni Milošević u devetom minutu iskoristio neverovatnu statičnost odbrane Brage, ali defanzivci domaćeg tima su se “revanširali” u 55. minutu kada su gledali kako lopta dolazi do Hasana i završava u mreži. Vuković je odigrao ceo meč za Konju, Stojiljković je u timu Barge dobio šansu od 75. minuta.

GRUPE J, K, L: Interov poslednji voz, Tadićev Sautempton "promašio" Meacu! Viljareal se provukao u Ankari, Fjorentina blizu cilja (VIDEO)

Čini se da će najviše drame biti u grupi G. Ajaks je bio na pragu pobede i nastavka prefketnog niza, ali ga je Selta zaustavila u Vigu - 2:2. Bivpi šampion Evrope je poveo posle solo akcije Zijeha u 22. minutu, ali je Fontas sedam minuta kasnije poravnao rezultat. Junes je dvadesetak minuta pre kraja doneo novo vođstvo Kopljanicima, ali je evrogol Oreljane u 82. minutu spasao Špance poraza. Radoja je odigrao ceo meč za domaće, a Gudelj za goste. Ajaks ima sedam, Selta četiri, Standard dva, a Panatinaikos jedan bod.



Upravo je Standard koji sa klupe predvodi naš Aleksandar Janković imao zicer kod kuće protiv atinskih Zelenih, ali se na kraju jedva spasao poraza - 2:2. Golovima Viktora Ibarba posle pola sata igre, PAO je imao 2:0 u Liježu, ali je Žunior iz penala u nadoknadi vremena udahnuo život Belgijancima. Poraza ih je spasao Išak Belfodil srećnim golom iz slobodnjaka u 82. minutu.

Grupa G

SELTA - AJAKS 2:2

/Fontas 29, Oreljana 82 - Zijeh 22, Junes 71/

STANDARD - PANATINAIKOS 2:2

/Žunior 45pen, Belfodil 82 - Ibarbo 12, 36/

Grupa H

ŠAHTJOR - GENT 5:0

/Kovalenko 12,  Ferejra 30, Bernar 46, Tajson 75, Mališev 85/

KONJA - BRAGA 1:1

/Milošević 9 - Hasan 55/

Grupa I

KRASNODAR - ŠALKE 0:1

/Konopljanka 11/

SALCBURG - NICA 0:1

/Plea 13/

Grupa J

KARABAG - PAOK 2:0

/Kvintana 56, Amegulijev 87/

LIBEREC - FJORENTINA 1:3

/ Ševčik 58 - Kalinić 8, 23, Babakar 70/

Grupa K

HAPOEL BER ŠEVA - SPARTA PRAG 0:1

/Pulkrab 71/

INTER - SAUTEMPTON 1:0

/Kandreva 67/

Grupa L

OSMANLI - VILJAREAL 2:2

/Rusesku 23, 24 - N'Diaje 56, Pato 74/

STEAUA - CIRIH 1:1

/Golubović 63 - Kone 86/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LE - Slabom Interu svanulo protiv Tadića, odlični Šahtjor i Šalke (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2016

Inter konačno prekinuo crnu seriju golom Kandreve. Srbi sasvim solidni danas...Grupa G..Selta - Ajaks 2:2..Standard - PAO 2:2..Ajaks je nastavio da igra odlično u ovoj sezoni Lige Evrope, nakon dve pobede u prva dva kola, prošli su neporaženi i na gostovanju Selti i stigli su do sedmog boda...Poveli...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.