Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Gol sa centra, majstorije Dijentea Lopeza i izjednačenje u nadoknadi koje je pokvarilo Žinjakov jubilej (VIDEO)

Atletiko uzeo veliki bod i seriju nepobedivosti produžio na četiri utakmice

Fudbaleri Atletiko San Luisa uspeli su da izbegnu poraz od Tigresa na svom terenu u poslednjim minutima utakmice osmog kola meksičke Klausure (2:2). Golom Ibanjeza u trećem minutu nadoknade stigli su do boda, pa su na tabeli i dalje ispred današnjeg rivala sa istim bodovnim saldom (11).

Tako je ekipa koja je u vlasništvu madridskog Atletika uspela da veže i četvrti meč bez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraza, dok je Tigres samo jednom slavio u prethodna tri susreta. Posle poraza od minhenskog Bajerna u finalu Svetskog klupskog prvenstva ekipa Rikarda Feretija pretrpela je poraz i od Kruz Azula. Usledio je trijumf protiv Tihuane, ali remi u San Luisu samo je potvrdio da će Tigrovima biti potrebno neko vreme da se odmore od turnira u Kataru i pronađu željeni ritam.

Dominirala je ekipa iz San Nikolasa većim delom susreta, imali su gosti čak 71 odsto vremena loptu u nogama, uputili su sedam udaraca u okviru protivničkog gola, ali je među stativama Atletika stajao raspoloženi Aleks Verner - Argentinac koji je u ekipu stigao još 2019. godine na pozajmicu iz redova Jorgandžija. Upisao je pet odbrana i u nekoliko navrata sjajnim intervencijama održavao sastav iz San Luisa u igri.

Verner je već u petom minutu imao posla, uspešno je zaustavio pokušaj Luisa Kinjonesa sa distance. Samo osam minuta kasnije regovao je još bolje posle udarca Karlosa Gonzalesa, koji je glavom sa par metara pokušao da ga savlada, ali nije uspeo. Argentinac je skrenuo loptu u stativu, od koje se ona odbila u polje.

Na neverovatan način Atletiko stiže do prednosti u 25. minutu. Huan David Kastro je primetio da je golman Guzman daleko od svog gola, raspalio je po lopti sa centra i zatresao protivničku mrežu.

???? #NoTeLoPierdas ¡DESDE LA MEDIA CANCHA!

G⚽⚽⚽LAZO de Juan David Castro

San Luis 1-0 Tigres#Jornada7 ➡️ #Guard1anes2021 ⚽ #LigaBBVAMX pic.twitter.com/B9nEqeLO6c

Nije ipak puno trebalo favorizovanim gostima da odgovore. Dijente Lopez posle sjajnog poteza trese mrežu rivala i dolazi do trećeg pogotka u sezoni. Otišlo se sa 1:1 na odmor, a Urugvajac je posle nešto više od 15 minuta igre nastavio gde je stao u prvom delu. Izvrsno mu je Žinjak spustio loptu, na prvu je uhvatio volej i pocepao mrežu Atletika za preokret. Kao i u minulom kolu protiv Tihuane, ponovo je postigao dva pogotka.

Ipak, Žinjakov jubilej (250. nastup u dresu Tigresa), pokvario je Nikolas Ibanjez u 93. minutu. Argentinac je do sedmog pogotka u sezoni došao posle centaršuta Batalinija sa desne strane. Glavom je zahvatio loptu iz teške pozicije, dobila je čudnu putanju i prevarila Guzmana za 2:2.

???? #NoTeLoPierdas ¡DOBLETE!

G⚽⚽⚽L de ‘Diente’ López

San Luis 1-2 Tigres#Jornada8 ➡️ #Guard1anes2021 ⚽ #LigaBBVAMX pic.twitter.com/v0hiiSgA4t

???? #NoTeLoPierdas

G⚽⚽⚽LAZO de Nicolás Ibáñez

San Luis 2-2 Tigres#Jornada8 ➡️ #Guard1anes2021 ⚽ #LigaBBVAMX pic.twitter.com/LDkzlTu2gu

???? #NoTeLoPierdas

G⚽⚽⚽L de ‘Diente' López

San Luis 1-1 Tigres#Jornada7 ➡️ #Guard1anes2021 ⚽ #LigaBBVAMX pic.twitter.com/NMLOZnpFRS

MEKSIKO, KLAUSURA

Atletiko San Luis - Tigres 2:2 (1:1)

/Kastro 25, Ibanjez 90+3 - Lopez 34, 61/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.