Gojković: SzS i Obradović pribegli novom vandalskom činu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: SzS i Obradović pribegli novom vandalskom činu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila jučerašnji nasilni pokušaj upada u Dom Narodne skupštine, ističući da su pristalice opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) pokazale da im je namera da izazovu nerede i mimo volje građana dođu na vlast.

"Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu s (liderom Dveri) Boškom Obradovićem, koje su upadale u zgradu RTS-a, Skupštinu grada Beograda, obračunavale se s novinarima, sada su pribegle novom vandalskom činu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i jasno pokazale da je njihova jedina namera da izazovu nerede u želji da mimo volje građana dođu na vlast", istakla je Gojkovićeva, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je ukazala da u "divljačkom pokušaju da razbije vrata Parlamenta, zloupotrebom zastave Srbije, narodni poslanik Boško Obradović je pokazao da ne poštuje državne simbole naše zemlje".

"Srbija je demokratska zemlja u kojoj građani imaju pravo da mirno protestuju, ali niko nema pravo da nasilno upada u institucije. Parlament je mesto dijaloga predstavnika građana Srbije, a ne mesto izazivanja i podstrekavanja nasilja", poručila je Maja Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.