Gođa pobednica spusta u Kortini

Izvor: Beta, 20.Jan.2023, 13:41

Gođa pobednica spusta u Kortini

Italijanska skijašica Sofija Gođa pobednica je današnjeg spusta koji je u okviru Svetskog kupa održan u Kortini d'Ampeco.Gođa je do pobede na domaćem skijalištu došla vremenom od 1:33,47 minuta. Ovo je 30-godišnjoj skijašici 21. pobeda u karijeri i četvrta ove sezone.Drugo mesto zauzela je slovenačka takmičarka Ilka Štuhec, koja je za pobednicom zaostala 0,13 sekundi.Na pobednički podijum se popela i nemačka skijašica Kira Vajdle sa 0,36 sekundi zaostatka, dok je četvrto mesto zauzela američka takmičarka Mikaela Šifrin (0,50).U plasmanu spusta vodi Gođa sa 480 bodova, druga je Štuhec sa 272, dok je treća Italijanka Elena Kurtoni sa 218 bodova.Šifrin je vodeća u generalnom poretku Svetskog kupa sa 1.245 bodova, druga je Slovakinja Petra Vlhova sa 796, a treće mesto zauzima Švajcarkinja Lara Gut-Behrami sa 681 bodom.Sutra je u Kortini d'Ampeco na programu još jedan spust.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Štuhec pobednica drugog spusta u Kortini

Izvor: Beta, 21.Jan.2023, 13:00

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec pobedila je danas u spustu, koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Kortini d'Ampeco.Do 10. pobede u Svetskom kupu i prve od 19. decembra 2018. godine, Štuhec je došla vremenom 1:04,73 minuta.Sa startnim brojem 30 drugo mesto zauzela je Norvežanka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.