Godina patnje je završena - Verona je u Seriji A! Frozinoneu nedostajao bod, biće plej ofa, ne i plej auta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godina patnje je završena - Verona je u Seriji A! Frozinoneu nedostajao bod, biće plej ofa, ne i plej auta (VIDEO)

Remi bez golova na gostovanju kod Čezene bio je dovoljan za povratak u Seriju A

Đampaolo Pacini je sezonu nazvao “dugom patnjom“. Ali sve su te muke sada iza Verone, koja se 12 meseci posle ispadanja iz Serije vratila u elitno društvo odigravši nerešeno na gostovanju kod Čezene. Samo taj bod joj je bio i dovoljan da odbije nalet Frozinonea, koji je sezonu završio sa istim brojem bodova, ali je zbog goreg učinka u međusobnim susretima morao da se zadovolji trećom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pozicijom.

Doduše, moglo je da se desi da i Frozinone automatski ode u rang iznad, pošto se prema pravilima u Seriji A plej of za promociju ne igra ako trećeplasirani tim u regularnom toku sezone osvoji 10 i više bodova od četvrtoplasiranog. Frozinone je svoje uradio savladavši Pro Verčeli sa 2:1, ali kako je samo Čitadela izgubila, a Peruđa i Benevento dobilu, razlika u odnosu na najbližeg pratioca pala je na devet bodova, pa će navijači Kanarinaca morati da strepe i u baražu. A u njemu pored pobrojanih (Čitadela, Peruđa, Benevento) i Karpi i Specija.

ترويانييلو pic.twitter.com/Wz3u1OtRAC

Što se tiče donjeg doma, Ternana je u Askoliju slavila sa 2:1, Avelino je istim rezultatom porazio Latinu, a kako je Breša u direktnom okršaju davljenika - i opet sa 2:1 - pobedila Trapani samo je ovaj poslednji izgubio status drugoligaša.

Da pojasnimo, nema baraža za opstanak ako 18. na tabeli osvoji pet ili više bodova od 19. Pobede Ternane, Avelina i Breše bile su dovoljne da Ternani odmaknu na tih pet ili više i pošalju je u Seriju C. Ruku pod ruku sa Latinom, Pizom i Vičencom.

Ternana je dakle tragičar dana, a Verona junak.

"Ovo je bila godina duge patnje. Sada sam zaista ponosan. I zbog toga što smo vratili Veronu gde joj je mesto, a i zbog toga što sam Kapokanonijere. Ne mogu da budem srećniji. Navijači, čekajte nas na Pjaci Bra. Brzo smo tu da slavimo", rekao je odmah posle meča 32-godišnji Pacini, koji je sa 23 gola bio najbolji strelac Serije B.

Parovi baraža za promociju:

Benevento - Specija

Čitadela - Karpi

Polufinala:

Frozinone - Benevento/Specija

Peruđa - Čitadela/Karpi

Rezultati 42. kola:

Askoli - Ternana 2:1

Avelilo - Latina 2:1

Breša - Trapani 2:1

Karpi - Novara 2:0

Čezena - Verona 0:0

Frozinone - Pro Verčeli 2:1

Peruđa - Salernitana 3:2

Piza - Benevento 0:3

SPAL - Bari 2:1

Vičenca - Specija 0:1

Virtus Entela - Čitadela 4:1

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.