Gocić: Imamo velike šanse za pobedu ako budemo dali svoj maksimum

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 16:45

Gocić: Imamo velike šanse za pobedu ako budemo dali svoj maksimum

Novi Beograd dočekuje Jadran u petak od 19.45.

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je danas u Beogradu da njegov tim ima veliku šansu da pobedi Jadran iz Splita ako svi igrači budu dali maksimum. Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 časova na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola grupe A druge faze Lige šampiona.

 - Nije laka situacija, okolnosti su takve da je većina naših igrača učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u reprezentativnim akcijama na evropskom i svetskom prvenstvu. Pre samo desetak dana su se vratili u klub, u tom periodu imali smo kratke pripreme u Berlinu sa ekipom Špandaua, a onda smo odigrali dve utakmice u domaćem šampionatu. Pokušali smo da osvežimo i malo odmorimo ekipu, ali i da se pripremimo za izazove koji nam predstoje - rekao je Gocić na konferenciji za medije i istakao da su vaterpolisti Jadrana u dosadašnjem delu sezone u LŠ pokazali zavidan kvalitet. - Zanimljivo je da smo sa njima takođe zajednički trenirali na početku sezone, tako da znamo njihovu snagu, ali i njihove slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ipak, treba reći da oni možda ovaj meč dočekuju u malo boljem raspoloženju, jer je veliki deo njihove ekipe učestvovao u osvajanju evropskog srebra i svetskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske, pa će sigurno biti motivisani da nastave u tom pobedničkom ritmu.

Gocić je naglasio da je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama.

 - Ukoliko mi budemo dali svoj maksimum, imamo velike šanse za pobedu. Respektujemo ekipu Jadrana i veoma cenimo njihove rezultate, ali uz podršku naše publike i uz naš ozbiljan pristup mislim da s pravom možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Biće sigurno teška utakmica, ali u datim okolnostima mislim da smo maksimalno spremni - istakao je Gocić.

U drugom meču prvog kola grupe A u petak od 18.30 časova se sastaju Pro Reko i Marsej. Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman na F4.

 - Svaka utakmica u ovoj drugoj fazi LŠ nam je jako bitna, jer igramo protiv tri vrhunske ekipe. Svaki bod nam je bitan za ono što želimo i za šta se spremamo, a to je F4 LŠ - rekao je vaterpolista Novog Beograda Nikola Jakšić. - Smatram da ishod ove utakmice zavisi od nas, bez obzira na umor. Verujem da ako u meč budemo ušli kao što smo to činili u prethodne dva duela protiv Vukova i Radničkog iz Kragujevca, da ćemo na kraju mi slaviti pobedu. Okupili smo se tek nedavno, nije to još na nekom zavidnom nivou, ali kako meni tako i ostalima. Iskoristićemo ovaj period da dižemo formu iz utakmice u utakmicu pa ćemo da vidimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.