Gledajte sutra Herta - Dortmund, debitovaće novi superstar, bolji i od Halanda!

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2020, 11:02

Gledajte sutra Herta - Dortmund, debitovaće novi superstar, bolji i od Halanda!

Sutrašnji meč u Berlinu mogao bi da bude istorijski.

Navijači Dortmunda su na nogama!

Vreme je da najveća nada ne samo njihovog kluba, nego momak čijim se kvalitetima već divi čitav svet, sutra debituje na seniorskoj sceni!

U pitanju je Jusufa Mukoko, koji danas puni 16 godina i upravo to se još od zimus čekalo da bi konačno mogao da zaigra za prvi tim Dortmunda.

Pisali smo već o njemu, rođen je u Kamerunu, ali ima i nemačko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << državljanstvo, sa 13 godina je igrao i davao golove u kadetskoj ligi Nemačke (U 17), sa 14 i za omladince (U 19), a ove godine pozvan je u mladu reprezentaciju Nemačke, pošto je na četiri meča omladinske lige dao 13 golova!

Mukoko je još u januaru priključen prvom timu Dortmunda i da nije bilo važećih propisa, on bi do sada već debitovao za prvi tim, ali sada kada je napunio 16 godina, više za to nema prepreka.

Ekipa Dortmunda sutra od 20:30h gostuje Herti u Berlinu, svi očekuju da Mukoko zaigra bar na nekoliko minuta, a kako sezona bude odmicala, ne sumnjamo da će mu i minutaža sve više rasti.

''On će biti naredni superstar svetskog fudbala", rekao je nedavno Samjuel Eto, a Erling Haland je priznao:

''Mnogo je bolji od mene kada sam imao 16 godina''...

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Amerikanac veran Dortmundu

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2020

Važan potpis...Američki fudbaler Đovani Rejna produžio je danas ugovor sa Borusijom Dortmund do juna 2025. godine...Ovaj 18-godišnji fudbaler u Dortmund je stigao iz Njujorka u julu 2019. godine. Postigao je četiri gola na 11 ligaških utakmica za Dortmundov tim do 19 godina pre nego što je u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.