Izvor: Politika, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glatko do Lige šampiona

Crvena zvezda – Mili Pijango 36:29 (16:11), prvi meč 37:33 Rukometaši Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona pošto su i u revanšu kvalifikacija nadvisili turkog prvaka Mili Pijango. Posle pobede na gostujućem terenu pre nedelju dana (37:33) "crveno-beli" su i sinoć na Banjici bili bolji od tima iz Ankare s 36:29 (16:11). Meč pred oko 1.500 gledalaca ni u jednom trenutku nije bio neizvestan, jer je razlika u klasi između našeg i turskog šampiona više nego očigledna. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

"Crveno-beli" su, činilo se s pola gasa, od početka nametnuli svoj ritam. Iako bekovska formacija Savić-Simić-Maksić nije baš najbolje funkcionisala ulogu golgetera preuzela su krila Pavlov i Vuković. Njih dvojica postigli su, mahom iz kontranapada, šest od prvih osam golova za domaćina, koji je u 10. do 22. minuta na svom kontu imao od tri do četiri gola prednosti. Tajm-aut trenera gostiju u 17. minutu je, na kratko, urodio plodom. Mili Mijango se u 24. minutu približio na dva pogotka zaostatka (12:10), ali su "crveno-beli" do odlaska na odmor stvari ponovo postavili na svoje mesto.

Bekovi Zvezde su se "probudili" tek u nastvaku, pre svih Savić koji je šest od svojih osam pogodaka postigao u drugom poluvremenu, što je protivnik odmah osetio na svojoj koži. U 36. minutu bilo je 20:13, što je bilo više nego dovoljno "crveno-belima" da meč rutinski privedu kraju.

Zvezdino zagrevanje na evropskoj sceni u mečevima protiv Mili Pijanga je završeno na očekivan način. Prava iskušenja tek slede, a realna vrednost ovog tima videće se tek u okršajima u "C" grupi najjačeg evropskog klupskog takmičenja gde će mu protivnici biti poljska Visla, francuski Šamberi i danski Kolding.

Dvorana: "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: 1.500. Sudije: Rajzinger i Kasčuk (Austrija). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (4), Mili Pijango 1 (1). Isključenja: Crvena zvezda 12, Mili Pijango 14 minuta. Crveni karton: Turak (Mili Pijango)

CRVENA ZVEZDA: Perišić, Vrekić, Vuković 3, Pejović 1, Šćepanović 2, Maksić 7 (2), Grbić 1, Radanović 3, Pavlov 7 (2), Leković 2, Simić, Savić 8, Milošević 2, Kurbalija. Trener: Roganović.

MILI PIJANGO: Tasderkir, Alksis, Diri, Kaja 3 (1), Ilgen 6, Turak 1, Aslan 1, Bojar 4, Pektaš, Jalginer 5, Kirdal 1, Ozkan 5, Ozkoktem 3. Trener: Sahin.

--------------------------------------------------------------------------

Početak iz Plocka

U prvom kolu "C" grupe Lige šampiona Crvena zvezda će 30. septembra ili 1. oktobra gostovati poljskoj Visli u Plocku. Nakon toga ugostiće francuski Šamberi 7. ili 8. oktobra. Na Banjicu 14. ili 15. oktobra dolazi danski Koding. "Crveno-beli" potom idu na noge Šamberiju 21. ili 22. oktobra. Visla će gostovati u Beogradu 4. ili 5. novembra, a u poslednjem, šestom, kolu naš prvak će 11. ili 12. novembra igrati u Danskoj protiv Koldinga.

Dve prve ekipe plasiraće se u osminu finala Lige šampiona, dok će se treća plasirati u šesnaestinu finala Kupa kupova.

N. Bojičić

[objavljeno: 10.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.