Gigsove bebe počele pobedom!

Izvor: Mondo, 24.Mar.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigsove "bebe" počele pobedom!

Šestoricu igrača od 23 godine i mlađih izveo je selektor Velsa na startu kvalifikacija za EURO 2020 i dobio važnu pobedu u grupi u kojoj će kasnije danas biti odigran i meč Mađarska - Hrvatska.

Rajan Gigs izveo je šestoricu igrača od 23 godine i mlađih danas na idealan travnjak "Kardif siti stadiona" i pobedom počeo kvalifikacije za EURO 2020.

U prvoj utakmici Grupe E, Vels je predvođen kapitenom Garetom Bejlom naneo Slovačkoj prvi poraz, nakon što su gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pre tri večeri zabeležili obećavajućih 2:0 (1:0) nad Mađarima u Trnavi.

Jedini gol u prestonici postigla je jedna od Gigsovih "beba", Danijel Džejms, već u 5. minutu za konačnih - 1:0 (1:0).

Svonsijev univerzalac, poznat po pokretljivosti i dosetljivosti na terenu, prikrao se iza leđa neopreznoj odbrani Slovačke, oduzeo loptu u crvenoj zoni i potom hladnokrvno savladao Martina Dubravku iz Njukasla.

Džejms je debitovao za seniorski tim u novembru protiv Albanije, u prvoj takmičarskoj utakmici u karijeri upisao se i u strelce.

Vels: Henesi - K. Roberts, Mefam, Lorens, Dejvis - Alen, Smit - Vilson (od 87. Volks), Bruks (od 60. T. Roberts), Džejms (od 73. Vilijams) – Bejl.

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinijar, Hanko - Kucka, Lobotka, Hamšik - Rusnak, Duda (od 65. Duris), Mak (od 69. Štoh).

Foto: Darren Staples/PA via AP/Tanjug

Gigsove "bebe"

U startnih 11 danas našli su se Konor Roberts (23, Svonsi), Hari Vilson (22, Derbi), Kris Mefam (21, Bornmut), Danijel Džejms (21, Svonsi), Dejvid Bruks (21, Bornmut) i Metju Smit (19, Tvente/Mančester siti), šansu u drugom poluvremenu dobio je i Tajler Roberts (20, Lids junajted). Strelac jedinog gola bio je univerzalac Svonsija, Džejms.

Gigsov sastav, u kom zbog povrede nije bilo Arona Ramzija, nadigrao je rivala u prvom poluvremenu, ali kako je utakmica odmicala ovaj drastično podmlađeni tim počeo je da oseća pritisak i povlači se pred najiskusnijeg na terenu, golmana Vejna Henesija.

Oko 32.000 navijača obučenih mahom u crveno aplaudiralo je 32-godišnjem čuvaru mreže Kristal Palasa za maestralnu reakciju u 82. minutu kada je rezervista Mihal Duriš glavom "naleteo" na idealan centaršut Alberta Rusnaka sa desnog krila.

Fudbaler Anortozisa verovatno je i sam pomislio da je doneo izjednačenje ekipi, ali je Henesi refleksno zaustavio udarac i "bacio" loptu pravo pred Davida Hanka, a prestrašeni 21-godišnjak iz Fiorentine pokazao da kao levi bek skoro pa i "nema" desnu nogu - neometan na petercu, u trenutku kada je Henesi bio na zemlji, on je uspeo da promaši celu fudbalsku loptu i, ujedno, šansu da opravda poverenje selektora Pavela Hapala.

Foto: Darren Staples/PA via AP/Tanjug

Videvši da se iskusniji protivnik opasno primakao postizanju pogotka, Gigs je u finišu napravio tri izmene i uveo prekaljenog reprezentativaca, Ešlija Vilijamsa, koji je u 35. godini brzo konsolidovao poslednju liniju odbrane u kojoj su počeli isključivo igrači sa pravom nastupa za mladu selekciju Velsa.

Bilo je to dovoljno, uz još jednu odbranu Dubravke na drugoj strani, za pobedu pred drugi meč dana: Mađarska - Hrvatska u Budimpešti od 18 časova.

Grupa E

Vels - Slovačka 1:0 (1:0)

/Džejms 5/

Mađarska - Hrvatska 18.00

Tabela: Hrvatska 3, Slovačka (+1) 3, Vels 3, Azerbejdžan 0, Mađarska 0.

Rezultati 1. kola: Hrvatska - Azerbejdžan 2:1, Slovačka - Mađarska 2:1.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.