Gigsov 40. rođendan: Prekretnica

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigsov 40. rođendan: Prekretnica

Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je da planira da ostane u krevetu, kako bi izbegao šale saigrača na treningu povodom njegovog 40. rođendana.

"To je važna stvar, prekretnica, ali trudim se da ne mislim o tome. Ne znam da li momci nešto planiraju - ali ne idem, za svaki slučaj. Ostaću u krevetu. Biću srećan kada se žavrši", rekao je Gigs, koji danas puni 40 godina.

Gigs je celu karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proveo u Mančester junajtedu, a od ove sezone je i u stručnom štabu trenera Dejvida Mojsa. Za klub sa Old Traforda debitovao je u sezoni 1990/1991 i do sada je odigrao 953 utakmice i postigao 168 golova.

On je osvojio 13 titula u Premijer ligi, po četiri Liga i FA kupa, dve Lige šampiona, Super kup Evrope, interkontinentalni kup, svetsko klupsko prvenstvo i devet trofeja Komjuniti Šild.

Gigs je rekao da je srećan što je tokom karijere igrao samo u jednom klubu.

"Da sam otišao u drugi klub, do sada bih već završio karijeru. Srećan sam što sam igrao samo u jednom klubu, okružen dobrim igračima. Takodje, imam dobrog trenera. Čuvam se i pokušavam da se nametnem treneru svakodnevnim zalaganjem na treningu. Uživam, ali i trudim se da pomognem ekipi", rekao je on.

"Ne znam šta mladji igrači misle o meni. Kadam sam imao 17 i 18 godina, mislio sam da da su 31-godišnji fudbaleri stari. A, evo, sada imam 40 godina. Ponekad je teško, ali i dalje uživam", dodao je Gigs.

Za reprezentaciju Velsa Gigs je odigrao 64 utakmica i postigao 12 golova, a bio je kapiten reprezentacije Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu prošlog leta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad je Rajan bio 'Gigsić'

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2013

Proslavljeni fudbaler Mančester Junajteda danas slavi svoj 40. rođendan, Rajan Gigs je legenda koja živi i traje.

Nastavak na Sportske.net...

Gigs za svaki slučaj danas ne ustaje iz kreveta...

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2013

Ne želeći da rizikuje šale na svoj račun, Rajan Gigs ne izlazi iz kuće na rođendan, kako ga saigrači ne bi 'neprijatno' iznenadili.

Nastavak na Sportske.net...

Gigs: Ostaću u krevetu, ne znam da li su momci nešto planirali za rođendan

Izvor: Sportal.rs, 29.Nov.2013

Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs kaže da planira da ostane u krevetu, kako bi izbegao šale saigrača na treningu povodom 40. rođendana.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.