Izvor: B92, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigsa stigla kazna za lakat Jevsejevu

Evropska fudbalska unija kaznila je krilo Velsa Rajana Gigsa sa dva meča zabrane igranja zato što je laktom udario rivala.

UEFA je kaznila igrača Mančester junajteda zato što je udario Rusa Vadima Jevsejeva u žreb utakmici za Evropsko prvenstvo u Portugalu, koja se igrala 15. novembra i koja se završila 0:0.

Vels je u revanšu u Kardifu izgubio sa 1:0, i tako nije uspeo da se kvalifikuje za Evro 2004. godine, što znači da će Gigs suspenzije morati da odradjuje u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Svetsko prvenstvo 2006. koje počinju septembra sledeće godine.

Suspenzija se ne odnosi na prijateljske mečeve.

Gigs je Jevseva udario nekoliko minuta pošto ga je ovaj grubo faulirao u drugom poluvremenu utakmice u Moskvi.

Sudija ga zato nije kaznio, ali se Rusija kasnije žalila i UEFA je optužila Gigsa za nedolično ponašanje, ali mu je dozvolila da igra u revanšu.

Jevsejev je postigao pobednički gol u Kardifu i tako osigurao učešće svoje zemlje na kontinentalnom šampionatu u Portugalu sledeće godine.

Vels nije učestvovao na velikom fudbalskom takmičenju još od Svetskog prvenstva 1958. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.