Gigs: Deveta titula je pravi cilj

Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigs: "Deveta titula je pravi cilj"



Fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs priznao je da se bliži fudbalskoj penziji, ali žarko želi da osvoji devetu titulu pre nego što se povuče.

„Ne želim da zvučim nepopustljivo, ali čini mi se da je kraj vrlo blizu. Prošao sam kroz mnoge stvari tokom karijere, pa sam naučio da cenim sve što radim i zato se trudim da uživam u svakom treningu i svakoj utakmici", izjavio je Velšanin.

Gigsu, kome je ostalo još 18 meseci ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ’crvenim đavolima’, nova titula predstavlja veliki motiv i zato je spreman da pruži maksimum i u kasnoj fazi karijere.

„Dodatnu inspiraciju mi daje i to što Čelzi dominira već dve godine. Imaju više novca od nas, pa bi zaista bilo fantastično ako, u takvoj konkurenciji, mi uzmemo trofej”, kaže vezista.

Gigs je tolikom ambicijom još jednom pokazao koliko je veliki fudbaler, pošto mu trofeja svakako ne nedostaje. Osvojio je osam ligaških titula, četiri FA i dva Liga kupa, kao i Ligu šampiona 1999. godine.

„Osećaj posle svake osvojene titule je fenomenalan, ali prva je ipak bila posebna, zato što ju je Junajted čekao toliko dugo. Posle toga nam je izazov bio da nastavimo da vladamo i osvajamo što više trofeja", priseća se 33-godišnji fudbaler.

Mančester junajted je jedini klub za koji je nastupao tokom karijere, a za nacionalni tim je odigrao 60 utakmica i postigao 11 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.