Gidi oduševljen FIBA sudijama: Kao da ima manje prostora na terenu

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 14:43

Gidi oduševljen FIBA sudijama: Kao da ima manje prostora na terenu

Australijski reprezentativac Džoš Gidi bio je jedan od najboljih u pobedi svoje ekipe nad Finskom (98:72).

Zvezda Oklahome je završio meč sa 14 poena, osam asistencija i devet skokova za najbolji start njegove selekcije

To je suštinski bio njegov debi na velikim takmičenjima, s obzirom na to da je prethodno igrao samo u kvalifikacijama za Azijski kup pre dve godine.

"Naravno, uzbudljivo je biti ovde. Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo, predstavljam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju zemlju sa nekim sjajnim ljudima. Uzbuđen sam, sjajan start, sjajna pobeda, idemo dalje", rekao je Gidi nakon meča.

Kao i čitav tim Australije, mučio se na startu. Ipak, sve se promenilo u drugom poluvremenu.

"Previše smo gubili lopte. Dobijalu su mnogo ofanzivnih skokova, pogađali su šuteve. Onog trenutka kada smo zaigrali našu igru, situacija se promenila. Uspeli smo da uđemo u seriju i da je nastavimo u drugom poluvremenu", dodaje Gidi.

Uporedio je i suđenje u odnosu na NBA.

"Očigledno je drugačije. Sudije dozvoljavaju mnogo stvari, što je sjajno. Volim više fizičkog kontakta. Pravila su drugačija. Osećam kao da na FIBA terenu ima manje prostora nego u NBA", zaključio je Gidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.