Gengam napisao otkaz Blanu? Sveci pali u Bretanji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Dec.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gengam napisao otkaz Blanu? Sveci pali u Bretanji (VIDEO)

Parižani odigrali ispod svih očekivanja, a domaćin bio borben od početka do kraja, a nagrada je stigla u vidu tri boda

Ne pomažu ni džakovi para! Fudbaleri Pari Sen Žermena izgubili su na gostovanju Gengamu sa 1:0 u utakmici 18. kola francuske Lige 1 i propustili priliku da preuzmu prvo mesto na tabeli od Olimpika iz Marselja.

Prebogati klub iz francuske prestonice sada ima bod manje od Olimpika i utakmicu više, pošto tim iz Marselja večeras od 21 sat gostuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Monaku i ima šansu da poveća prednost.

Ovaj remi, takođe, značajno bi mogao da poljulja poziciju trenera Lorana Blana i pitanje je da li će bogati katarski biznismeni imati strpljenja da bivšem francuskom reprezentativcu dozvole još nekoliko utakmica da barata njihovom „skupocenom igračkom“ jer bi titula mogla da im isklizne iz ruku.

Sa druge strane, ekipi Gengama ovo je bila četvrta uzastopna pobeda, računajući sva takmičenja i konačno je izašla iz opasne zone na tabeli.

Ogromno slavlje domaćim navijačima doneo je Žeremi Pijed u 11. minutu, kada je odlično reagovao posle slobodnog udarca i glavom savladao Salvatorea Sirigua.

Marko Verat pokušao je u 20. minutu udarcem sa distance, ali nije bio precizan.  U 35. minutu golman gostiju Sirigu intervenisao je, ovaj put uspešno, posle pokušaja Žiresa iz još jednog slobodnog udarca. Samo minut kasnije Svecima je ponišen gol zbog ofsajda u kojem se našao Zlatan Ibrahimović.

Pet minuta pra kraja prvog poluvremena, još dve dobre šanse imali su domaći, opet preko Žiresa i Sankarea, ali nisu uspeli da dupliraju prednost ekipe iz Bretanje.

Samo dva minuta posle početka drugog dela meča, Ibrahimović je testirao reflekse domaćeg čuvara mreže, isti igrač ni u 58. minutu nije uspeo da donese izjednačenje šampionu Francuske.

Usledio je u 66. minutu opasan kontranapad Gengama, ali je Sirigu još jednom bio na visini zadatka, već u sledećem ataku na drugoj strani prvo cela odbrana Gengama zaustavila Ibrahimovića, a onda je i Verati oprobao šut sa distance.

Najbolju priliku za izjednačenje u drugom poluvremenu PSŽ je propustio u 88. minutu, kada je golman Jonas Lesl odbranio šut Ibrahimoviću sa samo par metara.

U drugoj utakmici u istom terminu ekipa Lila pobedila je na svom terenu Tuluz sa 2:0 i ovi bodovi biće mu izuzetno važni u borbi za opstanak u nastavku sezone.

To je Lilu bila prva pobeda posle 13 mečeva, a prethodnu su ostvarili još 21. septembra protiv još gore Bastije.

Već u drugom minutu crveni karton zaradio je Maksim Spano, koji je skrivio penal. Ipak, Marko Baša ga nije iskoristio, ali je četiri minuta kasnije Lil poveo preko Đibrila Sidibea. Konačan rezultat postavio je Rajan Mendes u 50. minutu.

Srpski fudbaler Aleksandar Pešić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Tuluza.

LIGA 1 – 18. kolo:

Petak:

Lion – Kaen 3:0 (1:0)

/Lakazet 7pen, 57, Benzija 62/

Subota:

Nant – Bordo (1:1)

/Veretu 23, Jug 66ag – Hansen 28ag/

Bastija – Ren 2:0 (1:0)

/Budebu 45+1, Kahuza 81/

Lorijan – Mec 3:1 (3:0)

/Aju 13 Gereiro 37, Žano 45+1 - Engbakoto/

Monpelje – Lans 3:3 (2:2)

/Sanson 1, Barios 16, Munije 63 - Valdivija 17, Giljom 34, Tuzgar 80/

Rems – Evijan 3:2 (1:0)

/Dijego 14, 80, Mandi 78 - Vas 57, Kambon 69/

Nedelja:

Nica – Sent Etjen 0:0

Gengam – PSŽ 1:0 (1:0)

/Pijed 12/

Lil – Tuluz 3:0 (1:0)

/Sidibe 7, Mendeš 50, Ru 77/

21.00 Monako – Marselj

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska - ''Sveci'' konačno kapitulirali! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2014

Osamnaesto kolo francuske Lige 1 ostaće upamćeno po prvom porazu aktuelnog šampiona Pari Sen Žermena u tekućoj sezoni!

Nastavak na Sportske.net...

LIGA 1: Monako savladao lidera, gosti bez pobede u ovom kolu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Dec.2014, 00:03

Za kraj 18. kola šampionata Francuske ostavljen je derbi meč između Monaka i Olimpika iz Marseja koji je odlučio jedan gol i to u mreži gostiju – 1:0.. . U tvrdom meču sa obe strane presudio je pogodak Bernarda Silve u 67. minutu kada je odlično reagovao na dodavanje Martijala i savladao do...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.