Generalni menadžer Los Anđeles Sparksa dobila otkaz zbog reči crnčuga

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni menadžer Los Anđeles Sparksa dobila otkaz zbog reči "crnčuga"

Igračice Los Anđeles Sparksa ostale su bez generalnog menadžera pošto je Peni Toler dobila otkaz zbog korišćenja reči "crnčuga" tokom govora u svlačionici.

Peni Toler je afroamerikanka i ona je izraz "nigger" (najbliže prevedeno crnčuga) koristila posle poraza od Konektikat Sana u polufinalu WNBA lige.

Pedesettrogodišnjakinja je "oslobođena svojih obaveza" prema LA Sparksima iako se na toj funkciji nalazi punih 20 godina.

"Moja je greška što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam koristila taj izraz, nisam to smela. Niko to ne bi smeo da radi. I naravno, nisam želela da uvredim svoje igračice kada sam rekla "crnčugo", ne kažem da to nisam rekla u nekom kontekstu, ali ih sigurno nisam vređala", poručila je Peni Toler.

Peni Toler kaže da je želela da održi motivacioni govor i da su se stvari otrgle kontroli, a gospođa Toler je jedna od "stubova" žesnke NBA lige, pošto je igrala za Sparske i postigla prvi koš 1997. godine, a generalni menadžer je postala po okončanju karijere 1999. godine.

Pod njenim patronatom, plejof je igran 18 puta i osvojene su tri šampionske titule.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.