Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 18:10

Gemović postio osam i po sati, pa izbušio mrežu Bačke i poslao je u drugu ligu

Voša dobila komšijski derbi, ekipa Milana Kuljića izvesno u Prvoj ligi Srbije

Vojvodina ne pušta Čukaričkom treće mesto na tabeli Superlige, dok OFK Bačka sada definitivno može da pakuje kofere jer će od jeseni ponovo biti srpski drugoligaš. To je postalo jasno posle današnjeg lokalnog derbija na stadionu Maletin Vava u Bačkoj Palanci, gde je Vojvodina slavila sa 2:1 (2:0).

Zna Voša da igra i bez Nikole Drinčića, to se danas jako dobro videlo. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Imali su obavezu igrači Nenada Lalatovića da nadoknade izostanak prekaljenog veziste kako znaju i umeju kako bi obezbedili novi trijumf i zadržali prednost u odnosu na Čukarički, a kada niko drugi nije hteo odgovornost je preuzeo Miodrag Gemović. Bilo je i krajnje vreme, pošto je do današnja dva pogotka u mreži Bačke ispaljivao ćorke tokom osam i po sati fudbalske akcije! Pre više od mesec dana Gemović je poslednji put zatresao mrežu i bilo je to u onoj sigurnoj pobedi nad Javorom u Novom Sadu. Od tada je u šest utakmica bio bez učinka iliti u ukupno 514 minuta. Danas - dva gola za manje od pola časa igre!

Može se slobodno reći da je Gemović bio presudni faktor utakmice, iako je pogodak Miloša Zličića iz prvog kontakta s loptom nedugo po isteku prvog sata igre uneo pometnju u gostujuće redove. ipak, Lale su uspele da sačuvaju pribranost i zadrže solidnu prednost stečenu već u ranoj fazi prvog poluvremena, što je bilo dovoljno da se upišu nova tri boda, a lokalnom rivalu odštampa karta u jednom pravcu za Prvu ligu Srbije, čiji će Bačka biti učesnik naredne sezone s obzirom da igrači Milana Kuljića danas nisu smeli da izgube kako bi zadržali teoretsku šansu u preokret sezone.

Dobro je Gemović koristio prostor koji mu se otvarao između linija protivničkog tima i ranim pogotkom uspeo da podigne radnu temperaturu pred nastavak utakmice koji je takođe pripao gostima. Kao prava noćna mora bio je Gemović za odbranu domaćina, pa je tako tik pre nego što je sat otkucao pola časa igre uspeo da pronađe put do mreže, udvostruči vođstvo i potvrdi da je Vojvodina u svakom smislu treći klub u Srbiji. Po broju osvojenih bodova definitivno, a sa nova dva gola Voša se približila Čukaričkom po učinku jer sada ih ima 55, dva manje od Brđana koji se nalaze iza Partizana (80) i Crvene zvezde (88).

Vojvodina jeste bila bolji rival na terenu, ali ne može da se kaže da Bačka nije imala svojih šansi. U prvom poluvremenu propuštene su dve prilike da se ugrozi gol Gorana Vuklisa, ali srećom po goste obe su bile nedovoljno dobre. Pravu pometnju izazvao je nekadašnji igrač Vojvodine, sada prvotimac Bačke Miloš Zličić. Doskorašnji fudbaler Lala ušao je u igru u 60. minutu, a već iz prvog kontakta vrsnim udarcem iz okreta sa ivice šesnaesterca probudio je nadu da bi Bačka mogla bar do izjednačenja. I jeste domaći sastav bio bolji, agresivniji i dinamičniji u preostalih pola sata, ali to nije donelo novu rezultatsku promenu. Vojvodina je uspela da sačuva svoj gol, upiše dvadeseti ligaški trijumf u sezoni i ostane iza večitih rivala.

SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan (u toku)

Subota

19.00: (1,10) Crvena zvezda (10,0) Radnik (23,0)

Nedelja

13.00: (2,35) Metalac (3,20) Inđija (3,15)

13.00: (3,50) Novi Pazar (3,45) Čukarički (2,10)

13.00: (6,35) Zlatibor Čajetina (3,50) Rad (1,65)

19.00: (1,90) TSC (3,50) Voždovac (4,10)

19.00: (3,05) Proleter Novi Sad (3,05) Mladost (2,50)

19.00: (1,65) Radnički Niš (3,70) Javor (5,70)

19.00: (1,95) Spartak Subotica (3,45) Napredak (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama





Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Lalatović nije bio na klupi, Gemović postio osam i po sati, pa izbušio mrežu Bačke i poslao je u drugu ligu

Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021

Voša dobila komšijski derbi bez prvog trenera, tim iz Bačke Palanke izvesno u Prvoj ligi Srbije..Vojvodina ne pušta Čukaričkom treće mesto na tabeli Superlige, dok OFK Bačka sada definitivno može da pakuje kofere jer će od jeseni ponovo biti srpski drugoligaš. To je postalo jasno posle današnjeg...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.