Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 15:45

Gde je sada smisao ABA lige?

Igralo bi se samo za trofej…

Znalo se odavno da sve ide lančano. ABA liga je čekala odluku Evrolige i nije htela da “seče” pre nego što je znala odluku evropske lige. Nije slučajno postavila datum za sastanak za 27. maj, dva dana posle ključnog sastanka Evrolige.

Iz svega toga postaje jasno da možemo lako očekivati otkazivanje ABA lige i postavlja se pitanje u čemu bi i bio njen smisao kada bi se igrala?

Naravno, važno je biti prvi, osvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trofej Jadranske lige, ali osim samog zvanja i titule, ne dobija se ništa konkretno. U ovakvom raspletu, u ovakvoj situaciji kada je sve znantno teže organizovati, malo je verovatno da će se ABA liga igrati.

Ukoliko se ne bude igralo, videćemo kako bi se napravio rasplet u vidu eventualnog proglašenja šampiona, te ulaska i ispadanja iz lige.

Jasno je da su igrači protiv nastavka sezone, za tako nešto su se odlučili i na sastanku Evrolige. Sama činjenica da recimo Partizan ne može kroz ABA ligu do Evrolige koja je danas “zatvorena” na 18 učesnika, pokazuje da crno-beli nemaju motiv osim da osvoje prsten ABA lige.

Crvena zvezda bi opet rizikovala zdravlje svojih igrača boreći za nešto što joj ništa ne donosi, jer već ima bukirano mesto u Evroligi naredne sezone.

Takođe, pozicija Budućnosti je ista kao Partizanova, ni Plavi nemaju nekog motiva da igraju sada kada se zna da će Zvezda igrati u Evroligi.

Jasno je da bi i u slučaju da mora da se igra sve išlo teško zbog situacije sa virusom korona, zbog granica, vraćanja stranaca u ekipe, strah igrača da putuju i igraju kontaktnu igru kakva je košarka u zatvorenom prostoru… A tek ovako kada je na veštački način ABA liga ostala bez ikakve prohodnosti ka Evroligi.

Imala je na papiru “prvenstvo” pri dodeli specijalne pozivnice za narednu sezonu, ali sada je jasno da od toga nema ništa, jer se učesnici ovog evropskog takmičenja već znaju.

S obzirom na to da je ABA liga bila prilično nestabilna i pre ove odluke Evrolige, te da se na prošlom sastanku klubova moglo čuti mnogo disonantnih tonova, dolazimo do zaključka da su veće šanse da se ABA liga neće igrati nego da hoće. Bilo je i najava da će sledeće sezone igrati 14 timova u ABA ligi, te da će biti promovisani Borac i Split.

Ali, sačekajmo 27. maj i sastanak i zvaničnu odluku klubova ABA lige.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.