Gde će Vijera, Vudgejt, Šarić...?

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde će Vijera, Vudgejt, Šarić...?

Sezona u najboljoj ligi na svetu završena je pre nekoliko nedelja, a veliko broj fudbalera koji su igrali u Premijer ligi prošle sezone ostao je bez kluba.

Među igračima koji su trenutno bez kluba su i iskusni Patrik Vijera (Mančester sitI), Džonatan Vudgejt (Totenhem) i Metju Apson (Vest Hem).

Očekivano, bez najvećeg broja igrača ostali su klubovi koji su ispali iz Premijer lige zbog znatno manjeg budžeta i manjjih prihoda koji se očekuju od igranaje u engleskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čempionšipu.

Birmingem, Blekpul i Vest Hem raskinuli su ili nisu produćili ugovore sa čak 31 fudbalerom.

Markus Bent, Džejms MekFaden, Li Bojer (Birmingem), Marlon Hervud, Ričard Kingson (Blekupul) i Džonatan Spektor (Vest Hem) su fudbaleri koji će potražiti mesto u nekom drugom klubu koji će možda biti deo Premijer lige i u sezoni 2011/12.

Dvojica iskusnih fudbalera Aston Vile neće igrati u klubu iz Birmingema sledeće sezone. Norvežanin Džon Kerju i Francuz Robert Pires trenutno su bez kluba, kao i Najdžel Rio-Koker.

Naredne sezone za Fulam neće igrati Mađar Zoltan Gera i Džon Pejntsil, a slobodan je i fudbaler Liverpula Nikola Šarić za koga je bio zainteresovao Partizan.

Zbog čestih povreda Mančester junajted nije produžio ugovor sa Ovenom Hargrivsom, a 31-godišnji fudbaler će možda i prekinuti svoju fudbalsku karijeru.

Iskusni Šefki Kući rođen u Vučitrnu koji je prethodne sezone igrao za Svonsi, prvi velški klub koji će igrati u Premijer ligi, kao i za Njukasl. 34-gdoišnji fudbaler koji na 63 utakmice nosio dres reprezentacije Finske u potrazi je za klubom u kome će verovatno završiti karijeru.

Fudbaler koji je bio prvak u četiri države i koji je osvojio Ligu šampiona (2008/09) Ejdur Gudjonsen prethodne sezone je igrao za Stouk i Fulam ali na 14 utakmica nije postigao nijedan gol. Za iskusnog Islanđanina zainteresovan je novi premijerligaš Svonsi.

Srbiju će sledeće sezone u Premijer ligi prestavljati Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov i Nenad Milijaš, dok su statusu Nikole Žigića u Birmingemu i Milana Jovanovića u Liverpulu neizvesni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.