Gazke lako do finala Mumbaija

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazke lako do finala Mumbaija



Prvi nosilac Francuz Rišar Gazke počistio je sa terena zemljaka Fabrisa Santoroa u dva seta - 6:0, 6:3, pa će u finalu turnira u Mumbaiju igrati sa Olivijeom Rohusom. Gazke je koristio snažan servis i jak jednoruki bekhend pa je meč završio za samo 58 minuta. 21-godišnji polufinalista Vimbldona će u finalu turnira igrati protiv osmog nosioca Belgijanca Rohusa, koji je 66. na svetskoj rang list. On je u drugom polufinalu bio bolji od Nemca Rajnera Šatlera sa 2:0 - po setovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 6:4, 6:4.

"Bio sam čvrst u ovom meču. Znam Fabrisa veoma dobro i volim da igram protiv njega. Teško mi je bilo da ga ovako pobedim jer smo dobri prijatelji", rekao je Gazke.

Rohus je slavio protiv Šatlera, koji je prethodno dobio nekadašnjeg prvog tenisera sveta Lejtona Hjuita. Belgijanac je bio veoma odmoran, pošto je prethodni dan na terenu proveo samo 30 minuta, jer mu je Nikolas Kifer predao meč zbog stomačnog virusa.

"Dobro je da sam se na vreme vratio. Da sam izgubio prvi set, bilo bi mnogo teško", rekao je Rohus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.