Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 19:28

Gazda Šamblija otkriva: Tri meseca smo radili na Petkovićevom dolasku i sad nam je laknulo, gledamo mnogo utakmica u istočnim zemljama

„Za igrača su bili zainteresovani i drugi strani klubovi, ali bili smo ubedljiviji i dobro smo predstavili Ligu dva“, poručuje Fulvio Luci

Francuski drugoligaš Šambli uložio je mnogo napora kako bi u svoje redove doveo doskorašnjeg napadača Javora Nikolu Petkovića.Mladi golgeter je zvanično prvo internacionalno pojačanje Šamblija i očekuje se da će u potpunosti opravdati poverenje u novom klubu.

Petković (23) jeu novi klub stigao sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << menadžerom Nenadom Jestrovićem, a u poslu je učestvovao i Dušan Potić, francusko-srpski agent koji je ispred kluba zadužen za odrađivanje poslova sa prostora ovog dela Evrope.

"Već tri meseca pokušavamo da završimo njegov transfer i laknulo nam je što smo ga ostvarili, jer je konkurencija bila veoma jaka zbog nivoa ovog momka. Hijerarhijski, on je peti napadač Srbije, iza velikih imena poput Jovića i Mitrovića. Za igrača su bili zainteresovani i drugi strani klubovi, ali bili smo ubedljiviji i dobro smo predstavili Ligu dva. Insistirali smo na tome da je to dobra odskočna daska za igrača njegovog doba. A u blizini je i aerodrom Orli, za dva sata je u Beogradu", rekao je predsednik Šamblija Fulvio Luci.

Klub se nakon nekoliko neuspešnih pokušaja dovođenja domaćih igrača okrenuo inostranom tržištu.

"Prvo smo ciljali dva domaća napadača iz Nasionala (treći rang takmičenja), ali oni nisu želeli da dođu pa smo se okrenuli inostranom tržištu. Pozornost smo postavili na zemlje Istoka, znajući da francuski profesionalni klubovi prvo misle na Južnu Ameriku ili Afriku", otrkiva strategiju Luci.

Petković je ukupno sedmo pojačanje Šamblija, a prosek godina angažovanih igrača je 22 godine.

"Dovešćemo još jednog ili dva igrača iz istočnih zemalja. Trenutno imamo 28 fudbalera, ali će biti i odlazaka", dodaje Luci.

Šambli je u trenutku prekida prošle sezone bi na 10 mestu Lige dva, a biće zanimljivo ispratiti njihove rezultate u narednoj sezoni.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.