Gavrančić: Bićemo hit na SP!

Izvor: B92, 06.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrančić: "Bićemo hit na SP!"



Samo šest utakmica posle višemesečne pauze zbog povrede bilo je dovoljno Goranu Gavrančiću da sa Dinamom iz Kijeva osvoji trofej. Standardni reprezentativac SCG dao je pun doprinos u osvajanju Kupa Ukrajine, kao uvertira za domaću titulu i početak Svetskog prvenstva, na kojem će član granitne odbrane plavih predstavljati jednog od stubova tima Ilije Petkovića.

U nekim anketama i analizama našoj selekciji se ne daju velike šanse za plasman u osminu finala pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Argentine, Holandije i Obale Slonovače. As Kijevljana, ipak, misli drugačije.

"Gledam i slušam i ja to, ali onda ne znam zašto smo se i kvalifikovali na Mondijal. Za 90 minuta je svašta moguće, spadam u grupu onih koji smatraju da ćemo biti iznenađenje u Nemačkoj. Na svakom šampionatu po jedna ekipa izraste u hit, možda to ovoga puta budemo mi," kaže Gavrančić.

Bitke na Svetskom prvenstvu startuju za 34 dana?

"Zaista smo od decembarskog žreba imali dosta vremena da upoznamo vrline, ali i mane rivala u našoj grupi. Mnogi kažu da nemamo šanse da prođemo u osminu finala, retko ko nas tamo vidi, ali možda je to i dobro. Ja na sve gledam pozitivno i verujem da će se o nama, kad se budu svodili računi, pričati samo pozitivno."

Sjajna odbrana, čiji ste član, zbog samo jednog primljenog gola u kvalifikacijama mora da uvažava respekt?

"U našim glavama se ništa nije promenilo, imamo još prostora za napredak, a sjajne igre koje su nas dovele do Mondijala samo su nam veća obaveza da ih ponovimo. Nema opuštanja, moramo da opravdamo kvalitet. Vidim ovde da nas Ukrajinci hvale na sva usta, ali i tvrde da recimo nismo bolji od njih. Svako, dakle, navija za svoje."

Metalurg iz Zaporožja je pao u finalu Kupa Ukrajine, na redu je osvajanje šampionske krune Dinama?

"Ne nosim neke prevelike impresije sa finala. Iako rezultat to ne govori, lako smo došli do pobede. Mnogo su važnija dva poslednja kola šampionata, imamo dva boda prednosti u odnosu na Šahtjor, ali i današnje teško gostovanje Tavriji. Ako to pregrmimo, narednog vikenda nas čeka veliki i odlučujući derbi sa timom iz Donjecka na našem terenu. Eto prilike za duplu krunu i plasman u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona, što bi poboljšalo imidž kluba i značilo prestiž u odnosu na Šahtjor. Dva boda su ipak velika prednost na 180 minuta do kraja, a učestvovanje u najjačem evropskom takmičenju je imperativ."

Ugovorom sa Dinamom vezani ste još tri godine?

"Imam želju da pređem u neki drugi klub koji dolazi iz respektabilne lige i zemlje, ali zbog važećeg ugovora nešto i ne zavisi od mene," zaključio je Gavrančić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.