Gatuzov plan, napraviti nemoguće večeras i otići iz kluba?

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gatuzov plan, napraviti nemoguće večeras i otići iz kluba?

Jedna od ključnih utakmica za Milan na najtežem gostovanju, kada su poslednji put pobedili on je bio strelac. Kalabrez nije zadovoljan, rastanak je blizu, bez obzira na ishod sezone...

Milan večeras čeka veoma težak ispit, bodovi su preki potrebni, protivnik ne može da bude teži, šampion Juventus u Torinu. Juve je već praktično odbranio titulu, ali ovo je veliki derbi italijanskog fudbala bez obzira na posrtanja Milana u ovoj deceniji.

Situacija među "Rosonerima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je loša, došlo je do sukoba posle poraza u "Madonini" između Leonarda i Gatuza, usledio je poraz u Đenovi i onda i remi sa Udinezeom. Inter je odmakao, sada Milan treba da sačuva četvrto mesto, ako izgube, a Atalanta ne izgubi od Inter, ispašće iz top 4. Takođe, Lacio bi pobedom protiv Sasuola mogao da im se približi na bod.

Ono što je dodatni problem su povrede, nema Donarume i Pakete, kao ni Kontija, i iako će Juventus odmarati neke igrače, oni praktično imaju dva tima, nemaju nameru da Milanu daju bilo kakav popust.

Tradicija je užasna, od kada je otvoren novi Juventusov stadion, Milan je gostovao sedam puta, nikada nisu napustili poraženi Torino.

Naime, prvi meč, kada su bili šampioni izgubili su sa 2:0, u toj sezoni im je Juventus preoteo titulu.

Od tada, još šest poraza, gol razlika 16:5, Juve je dobio i Superkup u Dohi ove godine, eliminisao pre dve sezone Milan iz Kupa, u većem broju tim mečeva "Rosoneri" nisu uspeli da daju gol.

Jednom su pobedili u regularnom delu u kupu, ali je posle produžetka bilo 2:2 u Torinu, pa je Juve otišao dalje jer je dobio u Milanu.

Dakle, crna tradicija koju Gatuzo mora da sruši. Poslednji put kada je Milan pobedio, bilo je to pre osam godina u prvenstvu, Gatuzo je baš postigao gol za trijumf.

Njegova sudbina ostaje rebus, čak i ako osvoji četvrto mesto, mogao bi da napusti klub, mnogo je problema sa upravom i Kalabrez, poznat po svojoj naravi to neće da trpi. Njegov plan je da završi sezonu i onda sedne za sto, iznese svoje uslove, ako Milan ne pristane, čeka ga izgleda Roma.

Bilo kako bilo, Milan večeras igra jednu od najvažnijih utakmica sezone, a Juventus nije imao milosti obično na svom "Alijancu", po bod su izvukle Parma i Đenova...

Utakmica počinje u 18 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.