Garmiš: Jermanu zlato u spustu

Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garmiš: Jermanu zlato u spustu



Skijaš Andrej Jerman postao je danas prvi Slovenac koji je osvojio spust u Svetskom kupu, pošto je trijumfovao na stazi u Garmiš - Partenkirhenu. Toplo vreme je omelo trku, a sneg je dovožen kamionima sa granice sa Austrijom, što je odgovaralo 28-godišnjem Jermanu, koji nikada ranije nije bio na pobedničkom postolju. On je stazu prešao za 56,82 sekunde. Drugo mesto zauzeo je Austrijanac Hans Gruger sa 22 stotinke zaostatka, a treći je bio Kanađanin Erik Gaj sa 44 stotinke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje.

"Slovenija je u prošlosti imala pobednike u slalomu i veleslalomu, ali nikada nisam mislio da ću osvojiti spust. Imao sam sreće sa startnim brojem. Staza je bila u savršenom stanju i nije bilo izbočina - nadam se da će tako biti i sutra", izjavio je Jerman.

Njegov najbolji rezultat u spustu do sada bilo je četvrto mesto u Bormiju ove sezone. Jerman je rekao da je oduševljen pobedom.

"Pobediti u konkurenciji svih ovih asova u spustu je zapanjujuće. Bilo je jako toplo i teško je skijati se po takvom vremenu", izjavio je Slovenac.

Svetski šampion u spustu u Svetskom kupu, Mihael Valhofer iz Austrije bio je zadovoljan što je izbegao ozbiljnu povredu kada je izgubio kontrolu nad vožnjom i završio u zaštitnoj mreži.

Lider u spustu u Svetskom kupu, Didije Kuše morao je da odustane od prvog pokušaja posle Valhoferove nezgode i vratio se na početak staze. On se, kao i svi favoriti, prilično mučio na lepljivoj stazi na temperaturi od 13 stepeni i na kraju je bio tek 20.

Bivši šampion u spustu, Bode Miler bio je 28, odmah iznad Hermana Majera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.