Gardijan: Runi ne želi iz Junajteda

Izvor: B92, 27.Avg.2013, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardijan: Runi ne želi iz Junajteda

Vejn Runi neće podneti zahtev za transfer, što bi trebalo da stavi tačku na višemesečnu dramu, javlja Gardijan.

Runi je u ponedeljak prvi put u sezoni bio starter za Mančester Junajted protiv Čelsija i bio jedan od najboljih na terenu, a publika ga je od prvog minuta pozdravljala ovacijama.

Posle meča Žoze Murinjo, koji je tokom leta uputio tri formalne ponude za najboljeg engleskog fudbalera, zatražio je od samog Runija da se izjasni.

Devet godina pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stigao na Old Traford, Runi je ušao u skob sa ser Aleksom Fergusonom, koji je u poslednjim mesecima svog boravka na klupi izbacio Runija iz startne postave u ključnim utakmicama.

To je imalo loše posledice i po klub, koji je izgubio sve ključne duele u kojima Runi nije startovao, ali i po igrača, koji je potpuno ispao iz forme.

Ferguson je na odlasku iz kluba saopštio da je Runi pred kraj sezone podneo zahtev za transfer, što fudbaler nikad nije potvrdio, ni porekao.

Povrede tokom leta, zbog kojih je propustio gotovo cele pripreme, pojačale su spekulacije u medijima, koji su ovog leta očajnički prizivali neki vrhunski transfer koji će uključiti najjače klubove (pošto je Barsa Nejmara dovela vrlo rano, a prelasci Falkaa u Monako i Kavanija u PSŽ bili su za posebno britanske medije potpuni antiklimaks).

Runi je tokom svih tih meseci ostao tih, na startu sezone bio je upadljivo neraspoložen, iako je za 20 minuta dvaput asistirao u pobedi sog tima nd Svonsijem 4:1.

Sve se promenilo na Old Trafordu, gde je nošen velikom podrškom sa tribina odigrao izvanredno i, bar se čini, popravio odnos sa klubom.

Posle utakmice Murinjo je eksplicitno tražio da se igrač izjasni, da bi odlučio da li da pošalje još jednu ponudu.

Gardijan prenosi da je igrač konačno rešio da se oglasi, neće podneti zahtev za transfer i ostaće u klubu, sa kojim mu ugovor traje još dve godine.

Runi je od debija za Junajted septembra 2004, kada je Fenerbahčeu dao tri gola, odigrao za „Đavole“ 401 utakmicu i dao 197 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.