Garbahosa silazi sa kormila Španije – 57 medalja za 7 godina

Izvor: B92, 17.Avg.2023, 12:42

Garbahosa silazi sa kormila Španije – 57 medalja za 7 godina

Horhe Garbahosa napustio je mesto predsednika Košarkaškog saveza Španije (FEB) posle sedam godina.

Za vreme njegovog predsednikovanja Španci su uspostavili apsolutnu dominaciju u svim kategorijama u evropskoj i svetskoj košarci.

Osvojili su čak 57 medalja, objedivniši titule prvaka Evrope i sveta u muškoj konkurenciji.

Da je Španija istinska "žemlja košarke" potvrđuje apsolutna dominacija njenih mlađih reprezentativnih selekcija, koje su igrale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finale u svim starosnim kategorijama prošle godine na evropskim ili svetskim prvenstvima.

Garbahosa će novu profesionalnu etapu imati na čelu FIBA Evrope.

"Lepo je što počinjem novu fazu, ali sam nostalgično vezan za ovu kuću jer sam ovre proveo 24 godine. Ovih dana sam mnogo razmišljao šta je moglo da se uradi bolje i šta ostaje da se uradi, ali sam siguran da sam dao dušu da košarka raste u našoj zemlji. Odlazim zadovoljan rezultatima reprezentacija, rastom lige, podrškom sponzora. Imam osećaj da špansku košarku napuštam ujedinjenu, sa besprekornom reputacijom i odličnim odnosima sa svim akterima sportskog ekosistema. Hvala vam što ste me naterali da uživam u sedam najlepših godina svog života. Najveća čast koju imam, osim ćerke, je što sam obukao ovu krvavu reprezentativnu majicu više od 200 puta", napisao je Garbahosa u oproštajnom pismu.

Kao Garbahosina naslednica pominje se Elisa Agilar, aktuelna direktorka FEB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.